2010. szeptember 6., hétfő

Túrótorta

8 megjegyzés

Nagyon megtetszett Andi receptje, elhatároztam, én is megsütöm. Pont úgy akartam, ahogy a recept szól, mégis módosult, tej helyett tejszínt, pudingpor helyett keményítőt és vaníliáscukor helyett egy rúd vaníliának a magjait használtam, a liszt pedig finom- és rétesliszt keveréke volt. A porcukrom is elfogyott, így kristálycukrot használtam, és mivel nálunk édesszájúak laknak, egy kissé megemeltem a mennyiségét is. A tésztát pedig egy kissé elősütöttem. Szóval pont úgy készült, csak majdnem minden másképp alakult. Azért a recept lényege maradt :D
A torta nagyon finom lett, a 150 fokos sütési hőmérséklet nekem kevés volt, de én egy hagyományos gázlángos, légkeverés nélküli sütőben sütök, így végül is feltekertem 170 fokra, de mégis egy kissé sápadt lett. Legközelebb végig ezen a hőmérsékleten fogom sütni.




Hozzávalók: 24 cm-es formához

Az alaphoz:
200 g rétesliszt
100 g finomliszt
200 g vaj
100 g cukor
1 tojás
1 késhegynyi sütőpor

A töltelékhez:
6 db egész tojás
300 g cukor
2 dl tejszín
750 g félzsíros tehéntúró
35 g keményítő
1 rúd vanília kikapart magja
1 citrom reszelt héja vagy 1 kávéskanál citromlé
csipet só

Elkészítés:
A liszteket, a sütőport és a cukrot összekeverem. A vajat meglágyítom és a tojással együtt a liszthez adom. Összegyúrom. A tortaforma aljára nyomkodom kézzel egyengetve. Betolom a 170 fokos sütőbe, és 5-6 percig elősütöm.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habos-fehérre mixelem. Beleadom a csipet sót, a keményítőt és a vaníliát, összemixelem, ezután a tejszínt és a fehérjéket is (nem verem fel habnak), ismét összemixelem. A túrót 3 adagban szintén belekeverem. Hozzáadom a citromhéjat is, és a tölteléket az alapra öntöm. Betolom a sütőbe, és kb. 1,5 óra alatt készre sütöm. A sütőben hagyom kihűlni (így nem reped meg).
Frissen is nagyon finom, de másnap 30 másodperc mikrózással langyosítva is isteni. Gyümölcsszósszal még turbózható, de anélkül is teljes értékű süti. Köszönet Andinak!

Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Túrótorta"

duende írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 6. 21:28

Gyönyörű lett szerintem! :) (Én is megcsodáltam Andinál, szuper kis süti ez.)

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 7. 9:23

Gyönyörű szelet, igazán finom lehet

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 7. 13:07

Örülök, hogy elkészítetted, ha "kicsit" másképp is! Csodaszép!:-))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 10. 13:37

Jól látom, hogy 90 percet kell sütni 170 fokon? Nem szárad ki, nem ég meg? - köszönettel, zsuzsa

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 10. 15:12

@Névtelen
150 fokon kezdtem sütni, mert az eredeti recept így írja, de aztán 1 óra múltán úgy ítéltem meg, hogy feljebb kell tekernem, így sült még fél órát.
Legközelebb 170 fokon fogom eleve sütni, de akkor szerintem rövidebb idő is elég lesz.
Egyáltalán nem égett meg, és nem is száradt ki, nagyon zaftos, lágy, finom süti lett.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 10. 15:15

Ja és az is fontos, hogy én egy 10 éves gázos sütőben sütök, és ezért lehet, hogy egy korszerűbb, elektromos sütőben 150-160 fokon is elég sütni.

zsuzsa írta... [Válasz erre...]
2010. november 29. 14:28

jó ideje készültem már erre a tortára, most megsütöttem végre, 170 fokon másfél órát, és nagyon jó lett!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. november 29. 16:36

@zsuzsa
Ez nagyszerű! Azóta én is sütöttem már, és a 170 fok másfél óra nekem is bevált!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com