2010. szeptember 15., szerda

Szaftos csirkecomb

6 megjegyzés


Egy szelet vajat a cseréptál aljába morzsolok, egy fél vöröshagymát beleszeletelek. A 4 alsócombot besózom, és azt is a cseréptálba teszem. Beleteszek egy csiperkegombát melléjük, csipet majorannával, fehér borssal fűszerezem, 1/2 dl száraz fehérbort öntök rá. Lefedem a fedelével, és hideg sütőbe tolom. Bekapcsolom 180 fokra, és kb. 1 óra 10 perc alatt puhára párolom. Leveszem a fedőt, 1-2 teáskanál lisztet vagy keményítőt kevés tejszínnel elkeverek, ráöntöm a húsra, és fedő nélkül pár percre visszatolom a sütőbe, sűrűsödésig. Főtt tésztával, párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalom.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Szaftos csirkecomb"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 15. 9:04

Nagyon guszta, finom lehet

Hugi írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 15. 9:23

Szia!
Nagyon guszta, ki is néztem magamnak.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem mázas cserépedénybe teszem, akkor áztassam be előtte?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 15. 9:58

Igen. De készülhet jénaiban, sőt tepsiben is. Csak nekem van ez a helyes kis cserépsütőm.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 15. 17:24

Nagyon fini lehet, s ez a cserép nagyon kis helyes, tényleg!:-))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. március 11. 18:26

Ha nem szeretem az alkoholt, mit onthetek ra? Sima vizet?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. március 11. 18:28

@Névtelen
Enyhén citromos vizet önts rá.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com