Gyors lencseleves


Ilyen levest akkor főzök, ha az egészre félórám van, és mellette még mást is akarok készíteni.


20 dkg lencsét szűrőben megmosok, egy negyed vöröshagymát apróra vágok, 2 szelet füstölt szalonnát felkockázok. A szalonnát kiolvasztom, rádobom a hagymát, megpárolom. 1-1 csapott evőkanál lisztet és pirospaprikát átforgatok rajta. Felengedem 1,5 liter vízzel, felteszem főni. 1 babérlevéllel, 1 kávéskanál sózott lestyánnal és sóval ízesítem. Forrástól számítva 20 perc alatt megfő. Tejföllel tálalom.

6 megjegyzés:

  1. Az ilyen jó kis levesek nekem bármikor jöhetnek! Főleg, ha a szilvafagyid a desszert utána! :))

    Viccet félretéve, tényleg utolérhetetlen jók - gyorsak, finomak, egészségesek.

    VálaszTörlés
  2. Mindég mindenhol hirdetem, hogy a lencsét nem kell beáztatni.
    Én még sosem áztattam, nem tudom,miért írják mindenhol?

    VálaszTörlés
  3. Én még sosem ettem lencse levest csak főzeléket. Biztos nagyon finom

    VálaszTörlés
  4. Jó leves, éppen a múlt héten vásároltam lencsét, úgy hogy szemezgetek a recepttel .-)

    VálaszTörlés
  5. Naneeeee....tényleg nem kell a lencsét beáztatni? Ennek igazán örülök és ki is próbálom :)

    VálaszTörlés

@templatesyard