2010. szeptember 11., szombat

Gyors lencseleves

6 megjegyzés

Ilyen levest akkor főzök, ha az egészre félórám van, és mellette még mást is akarok készíteni.


20 dkg lencsét szűrőben megmosok, egy negyed vöröshagymát apróra vágok, 2 szelet füstölt szalonnát felkockázok. A szalonnát kiolvasztom, rádobom a hagymát, megpárolom. 1-1 csapott evőkanál lisztet és pirospaprikát átforgatok rajta. Felengedem 1,5 liter vízzel, felteszem főni. 1 babérlevéllel, 1 kávéskanál sózott lestyánnal és sóval ízesítem. Forrástól számítva 20 perc alatt megfő. Tejföllel tálalom.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Gyors lencseleves"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 11. 18:18

Ez ám a sebes leves!:-))

duende írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 11. 20:20

Az ilyen jó kis levesek nekem bármikor jöhetnek! Főleg, ha a szilvafagyid a desszert utána! :))

Viccet félretéve, tényleg utolérhetetlen jók - gyorsak, finomak, egészségesek.

Daisy írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 11. 22:32

Mindég mindenhol hirdetem, hogy a lencsét nem kell beáztatni.
Én még sosem áztattam, nem tudom,miért írják mindenhol?

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 11. 22:45

Én még sosem ettem lencse levest csak főzeléket. Biztos nagyon finom

Ottis írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 12. 6:38

Jó leves, éppen a múlt héten vásároltam lencsét, úgy hogy szemezgetek a recepttel .-)

dióhéj írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 22. 11:28

Naneeeee....tényleg nem kell a lencsét beáztatni? Ennek igazán örülök és ki is próbálom :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com