2010. augusztus 21., szombat

Ringló-őszibarack leves

7 megjegyzés


Hozzávalók:
1/2 kg nagyszemű ringlószilva
2 őszibarack
1 evőkanál finomliszt
csipet őrölt fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
5 evőkanál cukor
csipet só
kb. 5 dl tej

Elkészítés:
A ringlókat 1 percre forrásban lévő vízbe mártom egy szűrő segítségével, majd kiveszem, és a héjat lehúzom róluk. Ha meghűlt felkockázom.
Az őszibarackot meghámozom, kockákra vágom. A lisztet kevés vízzel csomómentesen elkeverem, felengedem kb.3 dl vízzel és felforralom. Belekeverem a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, sót. Az őszibarack és ringlókockákat a forró lébe teszem és a lángot elzárom alatta. Vízfürdőben lehűtöm. Ha már szobahőmérsékletű, akkor felengedem a hideg tejjel és hűtőben tovább hűtöm.

Megjegyzések

7 megjegyzés ehhez: "Ringló-őszibarack leves"

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 21. 12:22

Nagyon tetszik, biztosan brutál finom!
A hideg szilvaleves az egyik kedvencem, ebből gondolom.
A kistál pedig bűbáj, nem tudok vele betelni! :)

Lívia írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 21. 14:20

Tényleg nagyon jól mutat a kis tálkában. Miből készült, porcelán vagy zománcozott?
Múlt héten ugyanezt a levest főztem, azzal a különbséggel, hogy a gyümölcsleveseket liszt helyett vaníliás pudingporral vagy étkezési keményítővel habarom be. De biztos így is nagyon finom lett...!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 21. 14:30

Ez egy kerámia levesestálka, kézzel festett. Legújabb szerzeményem a bolháról. Sajnos csak egy volt.

Lívia írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 21. 15:06

Párszor lementem én is a bolhára, olyankor mindig találtam is valamit, de ritkán jutok le, mert vasárnap egész délelőtt sütök-főzők.:)
De a kanizsai bolhapiac tényleg híresen jó!

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 21. 18:09

Nagyon jó kis tálka, szuper színe van a levesnek is!:-))

Mónika írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 23. 7:48

Gyönyörű a fotó, a tálalás, csodás a leves!:))

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 23. 10:45

Nagyon finom lehet

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com