2010. augusztus 7., szombat

Pirított-párolt tökszeletek

3 megjegyzés

Ezt a köretet bármilyen hús mellé adhatjuk, én gyakran készítem. Szénhidrátszegény diétába is - low carb, Atkins, paleo - remekül beleillik.
Arról nem is szólva, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, alig kell vele foglalkozni. Hasonlóan cukkinit és patisszont is szoktam pirítani.


2-3 dkg parmezánt finomra reszelek.
A tököt meghámozom, a belsejét kivájom (ebből mindig tökbéllevest főzök). Hosszában négy darabra vágom, keresztben 1,5-2 cm vastag szeletekre darabolom. Egy vastag aljú, nehéz serpenyőben 1 evőkanál oliva és 1 szelet vaj keverékét hevítek, és a szeleteket beleteszem. Azonnal jól záródó fedőt rakok rá, és közepes lángon pirítom kb. 5-7 percig - ez a tök zsengeségétől függ. A fedőt leveszem, és a szeleteket egyenként megfordítom, és fedő alatt a másik felüket is megpirítom 5 perc alatt. Pirítás alatt nem kell kevergetni, mozgatni.
Akkor jó, ha a külseje pirult, éppen átpárolódott, de még harapható keménységű, nem puha. Azonnal tányérra szedem, és megszórom a parmezánnal.
Frissen fogyasztandó, és csak közvetlen evés előtt sózom.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Pirított-párolt tökszeletek"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 7. 20:08

Nemrégóta eszem megint tököt,rossz emlékű a főzelék, de így már szeretem, szeretném, nagyon guszta!:-))

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 8. 8:35

Ilyen formában jöhet,csak ahogy Andi mondta főzelék ne legyen :) Igazán guszta

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 8. 14:25

Én fanatikus tökmániás vagyok! :) Tökfőzelék a kedvencem.
Most a szigorú diétámhoz ez remekül jön, nagyon megköszönöm, eszembe nem jutott volna. :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com