Röviden a Gasztro Goldenblogról


Elöljáróban szívből gratulálok a 3.-10. helyezettek mindegyikének. Igényes, érdekes, tartalmas blogok egytől egyig, megérdemelten kerültek a tízbe.
Az idei év első két helyezettje a Gasztro kategóriában viszont olyan döntés, ami megdöbbentő, de meglepőnek aligha mondható.

Már a tavalyi szelek is ezt fújdogálták, a - mindegy mi, csak nagyon pukkasztó tartalom legyen - elve. Az idei év zsürijében hangadók névsora már előrevetítette azt, ami végül is történt. Vége az édi-bédiző szmájlizó anyukák gasztroblogjainak és kész. Ez van, tetszik-nem tetszik. Forradalmi blog kell, megmondták.
Hogyan kell nyertes blogot csinálni?
Egy blog.hu-s kész sablon, egy divatos címke - retro. Kb. 3 perc elindítani a blogot. A képek nagy része a retronom.hu weboldalról származik (tudnak róla?), a többi más blogokból (tudnak róla?), egyet kiválasztasz, írsz pár sort mellé, az egész nem több, mint 5-10 perc. Ilyen egyszerű ez kérem szépen! Malackaraj Anna egyébként mondta is az ATV-ben, a képek az huszadrangú, nem tartoznak a tartalomhoz. (Ezt mondta már Dolce Vitának? Mert úgy látom, ő még nem tudja. Szólni kellene ám neki is, nehogy lemaradjon a sikerről.)
A második helyezett blog még egyszerűbben megvan. Szintén egy kész sablon, -jó is az -, aztán veszel egy kakaóscsigát, írsz róla 10 teljesen érdektelen sort, és ezt párnaponta posztolod, hónapokon (éveken? csak nem?) keresztül.
Hát ez a forradalmi. Az abszolút igénytelenség. Máshol már jelen van régóta, újság, rádió, tv, film, mostantól a gasztroblogok világában is ez lesz a mérce. Persze csak akkor, ha sikeres akarsz lenni.

37 megjegyzés:

  1. Na, megnyugodtam. Nem csupán én akadtam ki, ezek szerint.... Döbbenetes. Szerintem a fent említett blogok nem is gasztroblogok. Személy szerint nem tudom hová tenni őket:((

    VálaszTörlés
  2. Ezt a bejegyzést megtapsolom!
    Totál egyetértek!
    (mindjárt megkapjuk, hogy irigyek vagyunk) :D

    VálaszTörlés
  3. Teljesen igazad van, sajnos:((

    VálaszTörlés
  4. Jaja, savanyú a szőlő :)))
    Jaj! Szmájliztam.

    VálaszTörlés
  5. Én is osztom a véleményed! Ha igényes ha nem egy blog,akkor is végifőzni az ételt,lefotózni,leírni az munka.
    Ma már a sikerben nem számít a tehetség stb. ...de más területeken is így van! Egyáltalán ezeket a blogokat,hogy lehetett egy kategóriába vonni?!

    VálaszTörlés
  6. A bejegyzés után én is megnéztem a két blogot. Hát???
    Én kb. fél éve bezártam az enyémet, mert nem volt elég időm és úgy gondoltam, ha nem tudom rendesen csinálni, akkor nem mutogatni való, de ez mellé a kettő mellé nyugodtan felsorakozhatnék.

    VálaszTörlés
  7. Irén a te blogod sokkal jobb volt mint az előző kettő! Nem értem én ezt de mindegy!

    VálaszTörlés
  8. Szerintem ez a két blog csak erre a versenyre készült megrendelésre. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mennyi bejegyzés születik ezeknél a jövőben.

    VálaszTörlés
  9. Én is teljesen ledöbbentem, egyrészt, mert idén is olyan lett az 1-2. helyezett, amiről nem is olvastam, hallottam (tavaly se tudtam, mi az a malackaraj), másrészt a még nagyobb döbbenet akkor ért, amikor megnyitottam őket. Mitől gasztroblogok ezek? Hogy nem főznek a bloggerek?
    lencsike

    VálaszTörlés
  10. Egyetértek Whise Lady. Én a legjobb 50-be sem kerültem be. Nos, a trendet látva megnyugodtam - ugyanis ebből látszik, hogy tisztességesen és jól csinálom a dolgot. Ennyi nekem elég is.


    Bár... Kéne alapítani egy anti-goldenblog díjat is. :))
    Mert számomra a Golden Blog teljesen hiteltelenné vált. Totál hiteltelenné.

    VálaszTörlés
  11. Egyetértek minden szavaddal, furcsa világot élünk.

    VálaszTörlés
  12. Teljesen egyetértek Veled !

    VálaszTörlés
  13. Sajnos, ez van. Kár is nevezni erre többé. Minden fenti sorral egyetértek.

    VálaszTörlés
  14. Én nagyon vártam az idei eredményt, aztán, amikor megláttam, volt egy MIVAN?! élményem... De úgy látszik az igénytelenség a divat mostanában...
    Én maradok irigy, és olvasom tovább az édi-bédi anyuka gasztroblogokat :)

    VálaszTörlés
  15. Teljesen egyetértek Veled és a hozzászólókkal.
    Véleményemet megírtam a Goldenblog oldalon is - egyelőre nem jelent meg. Kíváncsi vagyok, hogy reagálnak-e rá.

    VálaszTörlés
  16. Én is megírtam a véleményem az ő oldalukon is. Előbb, mint a bejegyzést.

    VálaszTörlés
  17. Igen, olvastam ott is a véleményedet.

    VálaszTörlés
  18. Egyetértek minden szóval, én is írtam az oldalukra tegnap mikor megláttam. Döbbenet..... Zsuzsi

    VálaszTörlés
  19. A döbbenet rossz szó. Jobb a röhejes.

    Én valahogy úgy megnéznék egy statisztikát, hogy kire, hány szavazat érkezet, hogy melyik az a 161 blog, amit jelöltek, már az is sokat elárulna, mert valahogy nekem az is kevésnek látszik...
    Az ötvenes lista vicc, a tizes meg egyenesen szánalmas...

    VálaszTörlés
  20. Nem az a bajom az oldallal, hogy nem hagyományos receptblog. Bőven belefér a gasztroba. Az én gondom, hogy a vendégposztok kivételével az összes kép engedély kérése nélkül máshonnan származik. Nyert volna képek nélkül? Nem.
    És az is gondom, hogy egy versenyen olyan blogot hoznak ki győztesként, amely ilyen eszközökkel él.

    VálaszTörlés
  21. Tökéletesen egyetértek a cikk szerzőjével Wise Ladyvel, és minden előttem hozzászólóval.

    Nevetségessé, hiteltelenné, közröhejjé vált a Goldenblog.
    Gratulálok azoknak, akik azzá tették, karöltve.

    Ezúton pedig köszönöm a Sorsnak, vagy akárkinek, hogy nem kerültem közéjük, most szégyellhetném magam, hogy közéjük tartozom!

    VálaszTörlés
  22. Üzletté vált a blogolás. Ha pedig üzlet, akkor a jól ismert módszerek innen sem maradnak el. Zártkörű klubbá szűkül a sikereseké, oda másnak nincs belépése, még rontaná a jó helyen levők üzletét.
    Talán korrupciót még nem kell feltételeznünk, de a nepotizmus kézzel fogható.

    VálaszTörlés
  23. Hát nekem is leesett az állam! Én ugyan jelentkeztem, és a legnagyobb meglepetésemre (Ezt a legőszintébben mondom!!! Hisz hol vagyok én???) be is kerültem az ötvenbe. Nem irigy vagyok, hiszen mondom nekem már az is meglepő volt hogy bekerültem oda. De most olvastam, hogy pl. Duende is jelentkezett, és nemhogy az első tízbe, de még az ötvenbe sem jutott be... Ez számomra érthetetlen!!!! Furcsa az egész. Nyilván szubjektív a döntés. Na de... Mindegy! Nem érdemes foglalkozni vele. Magunk között úgyis mindenki megkapja a pozitív visszajelzéseket és a rendszeres olvasókat, és magam részéről már szerintem ez is nagyon jó érzés! :))) (Jut eszembe, én régen nem is írtam ezeket a fránya jeleket. De csak rászoktam végül, mert másképp tényleg nehéz kifejezni némely dolgot, így a hálón keresztül... :D )
    Egy nem édi-bédi, de Anyuka :)
    Ja, és mi a fenének szöszmötölünk annyit azokkal a fránya képekkel mindig???

    VálaszTörlés
  24. megnéztem az első három blogot, hogy miért is vagy ennyire felháborodva...
    hááát... nagyot csalódtam, és teljesen igazad van. nem tudom minek szenvedünk ennyit a sablonokkal :-(
    nyugtasd meg magad! szerintem a te blogod sokkal jobb.
    üdv: hamm-mer

    VálaszTörlés
  25. Teljesen egyetértek. Ezért is tettem fel a blogomra, hogy én kiket tettem volna top 10-be a be nem jutottak közül.
    Az első helyezett blog nekem tetszik, de nem ebben a kategóriában. Érdekes mert vicces látni ezeket a retro cuccokat, de vajon meddig tarthat ez? A képeket valóban máshonnan szedik és a cikkek egy része sem saját, hanem vendégposzt. Megírni napi egy posztot, úgy, hogy lefőzted, lefotóztad, utómunkáztad.... hát nem 5-10 perc. Én bekerültem az első 10-be, nagyon örültem neki, de nem voltam felhőtlenül boldog... a zsűri szerint nem volt erős mezőny (? hát nem tudom...)Érdekes ez... tényleg ez kell az embereknek? Tényleg? Én már a tv-t sem nézem (mármint a ker.csatornákat). Elszomorító... a kép nem számít??? Hát mi az, ha nem művészet? Nem csak megfőzni művészet valamit és csak úgy odatenni... tálalni, fotózni, dekorálni... nem egyszerű. A kakaóscsigás blog említést sem érdemel szerintem. Reni meg nem került be még az 50-be sem?! (az élet napos oldala)Ezt sem értettem. No mindegy, én azért köszönöm mindenkinek aki rám szavazott és remélem nem leszek egy kalap alá véve az első két helyezettel sosem.

    VálaszTörlés
  26. Á la carte: te nagyon jó példa vagy, mert színvonalas és időigényes, amit csinálsz, rengeteg munka van mögötte. A videókról nem is beszélve, mondhatni az első vagy Magyarországon, aki rendszeresen készíti őket. Ebben nemcsak fantázia, hanem üzleti lehetőség is van. Tényleg rosszabb lennél, mint az elsők? Ezt kevesen hihetik.

    VálaszTörlés
  27. A gasztro.blog.hu-n végigfutok minden nap. Van blog, ahová sosem nézek be és van, ahol minden bejegyzést elolvasok. Néha-néha megjegyzést is írok, de inkább csak olvasgatok, ez nekem öröm, jó szórakozás, olykor jó ötletek forrása a mindennapi főzéshez, megkönnyíti a beszerzés gondjait, feledteti a kosztpénz szűkösségét, a diéta nyügét. Biztosan sokan vagyunk így, "ismeretlen olvasók".

    VálaszTörlés
  28. Köszi, aranyos vagy. Most láttam, hogy visszaléptetted az IT blogodat. Látva, hogy tavaly fotó témában is ki lett az első...nem lepődöm meg. Dehát kell ami polgárpukkasztó, az adja a nézettséget,olvasottságot. Sajnos. De ez van.

    VálaszTörlés
  29. Bocsánat, lemaradt a folytatás. Szóval, az ismeretlen olvasók a tíz ill. tizenegy első helyezett közül néhányat biztosan nem választottak (volna) be! Nem is értem, hogy jött össze ez a "toplista", de talán jobb is. Szerencsére, olyan sok értékes blog van, minden nap kapok valami jót tőlük.

    VálaszTörlés
  30. Igazán sajnálom az IT-s blogod, pedig én is szavaztam rá.. :(

    VálaszTörlés
  31. Lopkodjunk és posztojunk! Az 'anti-goldenblog' felettébb tetszik!!! Zsuzsi

    VálaszTörlés
  32. Teljesen egyetértek mindennel,amit írtál!

    VálaszTörlés
  33. Hát én is kiakadtam. Az elsők között van olyan blog, ami a szégyenfalon is fenn van, mint képeltulajdonító. Erre azért figyelni kéne, nem?
    Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ide bekerülnöd, de nálam Te ott vagy a dobogón, ha ez vigasztal!:-))
    Bocsánat, de imádok smájlzni:-))

    VálaszTörlés
  34. Egyetértek a bejegyzéssel!

    VálaszTörlés
  35. Szerintem a Blogger's Bloggers kitűnő blog, rendszeresen olvasom és tanulok belőle. Mégis értem és megértem, hogy visszaléptetted, én is ezt tettem volna. Sajnos, ilyen világot élünk. :(

    VálaszTörlés
  36. Én "ultra" új vagyok a gasztroblogok mezején, szakácsolvasókönyvet írok és szerkesztek, ennek kapcsán neveztem a legutóbbi Czifray-amatőr fordulóra sikeresen, ahol A'la Catre Kriszti és Flat Cat Gabi személyes és blog varázsa navigált a magyar gasztroblogok világába. Nagyszerű, ahogyan a fiatal "gazdasszonyok" egészen más hivatás és kisgyermek mellett elhivatottan alkotnak. Ez valóban már művészi érzékre és kifinomultságra vall. Annál is inkább, mert én példának okáért írni, alkotni, és főzni jobban szeretek, mint fotózni. Így átérzem a méltatlankodás kiindulópontját. Újdonsült bloggerként, és méginkább egyre lelkesebb olvasóként én azokat a blogokat emelem előtérbe, ahol átjön a szerző személyisége, indíttatása. Ha én szavaznék, akkor azokra a blogokra szavaznék, ahol a motiváció, a tartalom és a magas színvonalú megvalósítás egységben van egymással. Nem szeretek elhamarkodottan véleményt alkotni, így még "emésztem" az idei goldenblog díjkiosztás koncepcióját gasztroblog kategóriában, viszont az előttem leírt véleményeket a legmesszebbmenőkig értem és átérzem.

    VálaszTörlés
  37. A retron es a csigan nem kell sokat ulni, pikk-pakk atfutod a tartalmat. A zsuri talan nem akart, nem mert mert vagy epp nem tudott belemelyedni a tartalmas tartalmakba, hisz az olvasas me'g farasztobb mint az ertekeles. Zsuzsi

    VálaszTörlés

@templatesyard