Bazsalikomos csirkés tészta


Kitört a nyári szünet, mindennap kell ebédet főzni. Ez a finom bazsalikomszószos csirkemell volt ma, kakastaréj tésztával. A bazsalikom gyönyörűséges nagyra nőtt, húsos, méregzöld levelei vannak, ebből használtam fel párat.



Hozzávalók: 4 adag
500 g tészta
800 g csirkemell filé
250 ml csirkehúsleves
250 ml habtejszín (nem főző!)
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj
2 evőkanál aprított friss bazsalikomlevél
2-3 evőkanál citromlé
1 csapott evőkanál liszt a szószhoz + 2 evőkanál a húsra
só, fehérbors

Elkészítés:
A tésztát megfőzöm. A csirkemelleket lapjában három szeletre vágom, majd keresztben felcsíkozom.
A fokhagymát felaprítom, és a vaj felén megpirítom. Ráteszem a lisztet, kicsit átkeverem, majd felengedem a húslevessel. Hozzáöntöm a tejszínt, beleteszem a citromlevet, és 2 percig forralom. Sóval ízesítem.
A bazsalikomot felaprítom, de még nem teszem a szószba.
A csirkemell csíkokat megszórom a 2 evőkanál liszttel, és átforgatom, hogy mindenütt bevonja. A vaj másik feléhez kevés olivaolajat öntök, felforrósítom, ráteszem a csirkemellcsíkokat, és folyton keverve lepirítom hirtelen. 2 részletben sütöm, hogy piruljon, ne engedjen levet. Összesen 2 percig sütöm, míg minden oldala elfehéredik, hogy ne száradjon ki a hús. A sütést tálalás előtt végezzük, mert frissen a legfinomabb. A csirkét egy tálkába teszem, megszórom kevés sóval. A bazsalikomot belekeverem a szószba, őrölt fehérborsot is adok hozzá. Azonnal tálalom.
Egy adag tésztát tányérra teszek, ráhalmozom a húst, leöntöm bőven szósszal. Kevés reszelt parmezánsajtot teszek a tetejére (de enélkül is finom).

3 megjegyzés:

  1. Fokhagymás-bazsalikomos-isteni!:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet és a kép is hívogató

    VálaszTörlés
  3. Ez valami fergetegesen gusztusos Whise Lady! Szívesen megkóstoltam volna, isteni finom lehetett! És a képek... csodásak! :)

    VálaszTörlés

@templatesyard