2010. június 2., szerda

Túrós galuska

6 megjegyzés

Tulajdonképpen a túrógombócnak egy másik interpretációja. Anyukám, ha gyors akart lenni, akkor sose gömbölygette ki a túrógombócot, hanem csak úgy kanállal beleszaggatta a vízbe. Aztán leszűrte,  tányérra rakta, és megszórta morzsával, porcukorral, tejföllel megöntözte. Tőle lestem el én is a módszert, de hogy egy kissé más legyen, mint a túrógombóc, ezért a tésztát kissé másképp keverem. A lényeges különbség, hogy teszek bele kevés kukoricalisztet, és a tojásfehérjét habnak felverve forgatom bele. Puha, könnyű galuskák lesznek, a kukoricaliszttől pedig karakteresebb az íze.

Hozzávalók:
500 g túró
100 g búzadara
50 g kukoricaliszt
50 g vaj
2 tojás
0,5 dl tej
1 evőkanál cukor
1/2 kávéskanál só
kevés citromlé
körömnyi vanília (vagy pár csepp vaníliakivonat, vagy fél zacskó vaníliáscukor)

Elkészítés:
A túróhoz adom a tejet, a tojássárgákat, a lágy vajat, és botmixerrel nagyon krémesre mixelem. Elkeverem benne a sót, cukrot, citromlét és a vaníliát. Beleteszem a búzadarát, kukoricalisztet, és egy órát állni hagyom (többet is lehet).
Egy fazékban vizet forralok.
A fehérjéből kevés citromlével nagyon kemény habot verek, óvatosan beleforgatom a masszába.
Evőkanállal nagy galuskákat szaggatok a forró vízbe, 10 percig főzöm (ne lobogva forrjon, hanem csak gyöngyözve), szedőkanállal kiszedem. Megszórom pirított zsemlemorzsával, porcukorral, tejföllel meglocsolom, azonnal tálalom.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Túrós galuska"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. június 2. 14:51

Remek és finom. Én a sima túrogombócba is felverem a tojáshabot.
Nagyon szépséges

Sütis néne írta... [Válasz erre...]
2010. június 2. 17:41

Ez nagyon finomnak néz ki! :-)

Liza írta... [Válasz erre...]
2010. június 2. 18:48

Nagyon szeretem a receptjeidet, szeretek nálad nézelődni.
A túrós galuska is nagyon finom lehet!
A nokedlit pedig a te recepted alapján készítem és azóta nagyon jól sikerül!!!

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. június 2. 18:57

Nagyon szépséghes. tuti próba lesz nálunk is!:-))

Alíz, Erdélyből írta... [Válasz erre...]
2010. június 3. 6:21

A tésztáját ugyanigy készitem, de eszembe nem jutott volna, hogy kanállal szaggatva galuskát is lehetne késziteni. Hű, de jó ötlet!

duende írta... [Válasz erre...]
2010. június 3. 6:54

Tényleg nagy ötlet! sietős napokon kihagyhatatlan! :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com