Hozzávalók: 2 adag
300 g málna
4 dl víz
4 evőkanál cukor
3 dl tej
1 evőkanál tejföl
2 teáskanál keményítő
csipet só
csipet őrölt fahéj
pár csepp vaníliakivonat
2 evőkanál rum
Elkészítés:
A vízben csomómentesen elkeverem a keményítőt, felforralom sűrűsödésig, elkeverem benne a tejfölt és ráöntöm a málnára. Egy szűrőn átpasszírozom. Feloldom benne a cukrot, beleteszem a sót, fahéjat, vaníliát. Hagyom hűlni langyosra. Hozzáöntöm a tejet, rummal ízesítem, hűtőben lehűtöm. Tálaláskor egész málnaszemeket is teszek bele.
Megjegyzések
8 megjegyzés ehhez: "Rumos málnaleves"
2010. június 27. 13:13
Hű, de jól néz ki és milyen finom lehet! Fahéjjal, hmm... Egészségetekre! Gondolom, nem is maradt belőle??
Merci
2010. június 27. 13:31
Edény is, leves is gyönyörű:)Finom is lehet, nekem a málnához még eddig nem jutott eszembe a rum, de miért is ne?
2010. június 27. 16:16
Istenien néz ki és nagyon szép, főleg a főképed az csodás
2010. június 27. 17:21
Látom ma mindketten mánáztunk!:-)) Csodaszép a fejléc is, a levesm meg a "tányér" is!:-))
2010. június 27. 19:48
Nagyon nagyon tetszik a fejléced! :) Az előző is telitalálat volt, gratulálok!
2010. június 27. 19:54
Nagyon finom volt, és nem is maradt. A rum illik hozzá, de nem szabad elnyomni vele a málna ízét.
A fejlécemtől én is el vagyok "ájulva", szóval most ez a kedvenc képem nekem is.
2010. június 27. 19:57
Nagyon fincsi lehet, ezt ki kell próbáljam!!!
2010. június 27. 21:23
Jajjjjj nekem! Mindjárt kigurulnak azok a csodás málnaszemek a képernyőről! Gyönyörű! :)
Megjegyzés küldése