2010. június 20., vasárnap

Múzeumi epertorta

6 megjegyzés

Tegnap múzeumok éjszakája volt, és hát nincs olyan jó dolgunk, mint a fővárosiaknak, hisz itt csak egyetlen picurka múzeum van, amely különösebb szenzációkkal nem is tud ilyenkor kirukkolni. Az éjszaka is inkább csak estét jelent, mert ember nem lenne, aki ebben a kisvárosban este 10 után ott lenne.
Azért a múzeumosok minden évben megteszik, ami tőlük telik, leginkább az iskolásoknak való dolgokat találnak ki. Mi el is megyünk minden évben, mert hát csak. Mindenfelé elmegyünk, ami a városban történik.
Az idén akadályverseny volt a múzeumban, ami a kiállított tárgyakhoz kapcsolódott, és mindenféle aranyos dolog is társult még hozzá. Mivel kishaver is volt nálunk, ezért du. 5-kor nekiindultunk a két gyerkőccel, akik aztán a nevezési lappal el is rohantak a termekbe. Mi pedig leültünk az udvaron, beszélgettünk az ismerősökkel. Egész hosszú műsort adtak majorettes lányok, úgyhogy az apukáknak is megvolt a kedvezés - sajnos az anyukáknak nem volt semmi ilyesmi kitalálva.
Aztán mi is szétnéztünk a múzeumban, segítettünk a srácainknak, akik egy kicsit ráuntak már a végére. Két órahosszáig tartott, és egész sokat kellett olvasni, túl aprólékosak voltak a kérdések, ez kicsit soknak bizonyult a tízéveseknek. Azért remek este volt, majd jövőre is elmegyünk.
Szomorú tapasztalat - és nem csak most, hanem szinte minden programon, - hogy alig voltunk, már a lakosság számához viszonyítva. Jó, tudom, hogy focivébé van, az apukák nem érnek rá, de az anyukák azért eljöhetnének. Pénzbe nem kerül, egy jó program. Én annak idején, ha a gyerekekkel gondoltam egyet, akkor fogtam őket, és elmentünk pl. a múzeumba. Akkor is, ha félévvel előtte már jártunk ott (egy múzeum van ugyanis). Nyári hőségben kellemes volt nézelődni a hűvös termekben, lehetett beszélgetni, s aztán, ha már a hőség elmúlt, este 5 felé, átballagtunk a hídon, és 7-ig nagyon jót fürödtünk a tiszai szabadstrandon.
No de hogy a lényegre térjek, hogy is kerül ez a dolog a gasztrotémák közé?
A múzeumban olyan kiállított tárgyra leltem, amihez hasonlót még múzeumban sosem láttam. Ez pedig egy epertorta. Ki volt állítva a régesrégi régészeti leletek közé, és annyira megtetszett, hogy lefényképeztem, és elhoztam nektek is. Szerintem ilyesmit, még ti sem láttatok. Sajnos, üvegfal mögött volt, ennél jobb képet nem tudtam a telefonnal csinálni (utólag látom, még egy kicsit zoomolni kellett volna).

Íme a kép. A felirat alatta:
Epertorta szenült maradványai (Balatonmagyaród - Hídvégpuszta)
A római kori teremben találtuk.


Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Múzeumi epertorta"

4+1 írta... [Válasz erre...]
2010. június 20. 13:32

Ez nagyon tetszik, köszönjük!
KMerci

Padparadsa írta... [Válasz erre...]
2010. június 20. 14:41

Wow! Sosem láttam-hallottam ilyet! Köszi!

Livi írta... [Válasz erre...]
2010. június 20. 14:48

De komoly!!! :D Nem is hallottam ilyenről, pedig művtöris vagyok :))))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. június 20. 14:52

Mondjuk erősen elgondolkodtam rajta, hogy ez valami speciális tréfa? Epertorta maradványok? És nem bomlott le?

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. június 20. 17:04

Ez nem semmi, hogy így megmaradt.
Biztos valami hamu tartósította.:-)

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. június 20. 17:06

Azt a mindeit, hogy mik vannak. Pedig nekem ez a szakmám :), de még sosem hallottam róla.
Köszi

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com