2010. június 3., csütörtök

Joghurtos eperfagyi

4 megjegyzés



Hozzávalók:
250 g eper
200 g natúr joghurt
70 g porcukor
4 cent mentaszirup (elhagyható)
2 cent semleges rövidital - gin, vodka, pálinka, konyak (elhagyható)
csipet só

Elkészítés:
Az epret megmosom, egy magasfalú edényben botmixerrel turmixolom. Hozzáadom a vaníliát, sót, mentaszirupot, a röviditalt, és elkeverem. A joghurtról a felesleges savót leöntöm, hozzáadom az eperhez, és összekeverem. Hűtőben lehűtöm, majd fagyigéppel elkészítem. Az alkohol csökkenti a fagyáspontot, semmiképp se tegyünk hozzá 1 teáskanálnál többet mert hosszabb idő kell a fagylaltgépben!

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Joghurtos eperfagyi"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. június 3. 18:52

Naggggyon szépséges, így, ahogy van, viszem is!:-))

Belly írta... [Válasz erre...]
2010. június 3. 20:46

Nagyon tetszik.
Érik már az eprünk,fagyiban is gondolkodom.

Andrea írta... [Válasz erre...]
2012. május 26. 11:54

Nagyon köszönöm a receptet,igazán finom lett a fagyi,sikert arattam vele!!Köszi még egyszer.Andrea

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. május 26. 12:02

@Andrea
Örülök, hogy ízlett!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com