2010. június 8., kedd

Csupazöld saláta

3 megjegyzés


Csirkét sütöttem, és egy salátát akartam mellé készíteni. Körülnéztem a hűtőben, mi minden van itthon, és előszedtem, amiket találtam. Egyedül a paradicsom lógott ki mind közül, úgy adódott, hogy csupa halványzöld színű hozzávaló akadt a kezembe. Gyorsan visszatettem a paradicsomot, és eldöntöttem, ma csupazöld saláta lesz. Rozmaringos csirkével és újkrumplival mindenkinek ízlett.

Hozzávalók:
1/4 - jégsaláta
10 cm póréhagyma
1/2 zöldalma
1/2 uborka
Az öntethez:
1 teáskanál csípős mustár
1 kávéskanál méz
2-3 evőkanál olivaolaj


Elkészítés:
A jégsalátát laskára vágom, a pórét felkarikázom, az uborkát meghámozom, hosszában 4 szeletre vágom, ezeket keresztben felszeletelem (hosszúkás hasábok lesznek). A zöldalmát meghámozom, és vékony szeletekre vágom. Tálba teszem, összeforgatom.
Egy tálkába teszem a mustárt, mézet, olivát és sót, jól kikeverem. Hozzáadok a melegvizes csapból pár evőkanál meleg vizet, simára keverem.
Csak tálalás előtt öntöm az öntetet a salátára, hogy ropogós maradjon. Salátáskanállal átforgatom, hogy mindenütt érje.
Aki szereti, az öntethez hozzátehet 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is. Nálunk a kisfiam nem rajong a fokhagymás salátáért, ezért nem tettem bele.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Csupazöld saláta"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. június 8. 15:08

Nagyon guszta nyeltem is egy nagyot

Macus írta... [Válasz erre...]
2010. június 8. 22:07

Szeretem...

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. június 9. 8:51

Ez szuper ötlet, pont kellet is nekem, köszi!:-))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com