2010. május 22., szombat

Spárga felfújt - szuflé

7 megjegyzés

Nem kell kétségbeesni, ha nincs szufléformánk, nekem is csak egyetlenegy van. Nagyobb és formásabb teáscsésze is megteszi. Én ezekben a 2,5 dl-es csészékben szoktam sütni, amit a bolhán vettem, nagy szerencsével kétszeri alkalommal. Kevesen használják a porcelánt sütőben, valahogy az a képzet, hogy jaj, baja esik neki, megég, elreped. Pedig a porcelán is csak egy jobbfajta cserép, és ha úgy bánunk vele, mint azzal szoktunk, akkor bátran betehetjük a sütőbe is. Nekem van is egy hófehér fedeles porcelán tálam, amelyet húsok, rakottak sütéséhez használok.


Hozzávalók: 5 csésze vagy 4 normál forma

250 g tisztított spárga
3 evőkanál finomliszt (nem nagyon púpos)
3 tojás (vagy 4, ha kicsik)
50 g füstölt sajt reszelve
kb. 1 - 1,5 dl tejszín (vagy tej)
1 szelet vaj
1 kávéskanál só
csipet őrölt bors
csipet őrölt szerecsendió
csipet cukor

Elkészítés:
A sütőt 160 fokra bemelegítem. Egy tepsibe pár centi magas vizet öntök, és betolom a sütőbe.
A spárgáról letöröm az alsó, fás részt (máshol még hasznosítom), és vékonyan meghámozom, majd vékony karikára vágom. Egy lábosban kevés vizet felforralok, csipet sóval és csipet cukorral ízesítem, beledobom a spárgát, és 1 percig forralom, a vizet leöntöm róla, hagyom hűlni. A vajat megolvasztom, ráteszem a lisztet, kissé átforgatom rajta, majd felengedem a tejszínnel, és csomómentesre keverem. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, lehúzom a lángról. Hozzáadom a spárgát, és botmixerrel még így forrón krémesre keverem. A végén egyenként hozzámixelem a tojássárgákat, legvégül beleforgatom a sajtot is, de már csak kanállal. Ha kell, még ízesítem.
A 3 tojásfehérjét felverem habnak, középidőben hozzáadok pár csepp ecetet, és nagyon kemény habot készítek. A felét beleforgatom a spárgás pürébe, ha már eloszlattam, a hab másik felét is beleforgatom. Kiadagolom a formákba úgy, hogy nagyjából a pereméig érjen a massza. Egyenként beleteszem a bemelegített vizes tepsibe, becsukom az ajtót, és kb. 40-45 percig sütöm. Azonnal tálalom.

Megjegyzések

7 megjegyzés ehhez: "Spárga felfújt - szuflé"

Thrini írta... [Válasz erre...]
2010. május 22. 12:34

Szépen felfújódtak! :)

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. május 22. 12:58

Nagyon jól néz ki főleg ezekben a pöttyös bögrékben :D

Judith írta... [Válasz erre...]
2010. május 22. 18:36

O, de szepsegesek! A szuflek is, az edenyek is!

Kiskukta írta... [Válasz erre...]
2010. május 22. 19:06

Nagyon szépek, és nagyon jól mutatnak ezekben a bögrékben!

Limara írta... [Válasz erre...]
2010. május 22. 20:53

Csodaszép! :)

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. május 22. 21:33

Szuperszép a tálalás, s a szuflé!:-))

duende írta... [Válasz erre...]
2010. május 23. 6:06

Gyönyörűek! Látszik hogy könnyűek, finomak! És milyen jó ötlet! Nekem sincsenek szuflé-formáim, de csészéim vannak! Köszi! :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com