2010. május 8., szombat

Spárga csőben sütve

2 megjegyzés
Ez az étel egytálételként (előételként) és köretként is megállja a helyét. Spárgaszezon van, szeretem is, de már kissé unalmas volt a szokásos elkészítési mód. Vajon párolva, sonkába tekerve, grillezve. Ezért gondolkodtam el, hogyan is készíthetném egy kissé másképp. Így született ez az étel, ami még férjemnek is ízlett, pedig ő nem szereti a spárgát. Fokhagyma és szalonna is van benne, hát rossz nem lehet! - így ajánlottam neki.



Hozzávalók: 2 adag
500 g zsenge zöldspárga
3 tojás
4-5 vékony szelet húsos füstölt szalonna (bacon)
2 - 2,5 dl tej
50 g vaj
1 evőkanál kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
csipet őrölt szerecsendió
csipet őrölt bors
1 kávéskanál só
kevés reszelt sajt (parmezán a legjobb)


Elkészítés:
A spárgát egyenként a két végénél megfogom, meghajlítom és eltöröm. A végeket későbbi felhasználásra (leves) elteszem. Egy kisebb cserép sütőtál (15x22 cm) alját a szalonnával kibélelem, a spárgákat belerakosgatom két rétegben. Megszórom sóval. Egy tálba teszem a tojást, kevés tejet öntök hozzá és botmixerrel homogénre keverem. A vajat meglágyítom, majdnem folyósra, azt is hozzámixelem. Ezután beleöntöm a többi tejet is meglangyosítva. Sózom, adok hozzá borsot, szerecsendiót, összemixelem. A végén kanállal hozzákeverem a kukoricalisztet is, amelynek az édessége nagyon jól illik a spárgához, végül beleteszem az apróra vágott fokhagymát. A sütőt 200 fokra begyújtom, 5 percet hagyom melegedni. A tejes habarékot a spárgára öntöm, betolom a sütőbe. A zsenge spárgának 20-25 perc sütés elég, ekkorra éppen roppanós, de már főtt, a habarék pedig kocsonyássá szilárdul, a szalonna puhára sül. Kiveszem a sütőből, megszórom a durvára reszelt sajttal, amely ráolvad.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Spárga csőben sütve"

Katalin írta... [Válasz erre...]
2010. május 8. 20:42

Ugyanígy készítve (meg saláta ill. krémlevesként)szoktam dőzsölni a brokkoliból is! Néha eszek hozzá egy kis húst is, de nem hiányzik. Azt átpasszolom a fiúknak!

duende írta... [Válasz erre...]
2010. május 9. 8:47

Hm... ezt én is imádom! :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com