2010. május 6., csütörtök

Rucola-retek saláta

3 megjegyzés



Hozzávalók: 1 adag köretnek vagy 2 adag mellévalónak.
1 nagy fehérretek (vajretek)
50 g rucola
1 teáskanál olivaolaj
pár csepp balzsamecet

1 evőkanál szezámmag
50 g házisajt (vagy feta, márványsajt)

Elkészítés:
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom, kiszedem, hagyom kihűlni.
A retket hosszú vékony hasábokra, a sajtot apró kockákra vágom. Ezután, csak közvetlenül tálalás előtt állítom össze a salátát, hogy a ropogóssága megmaradjon. A retket megsózom, villával átforgatom. Beleteszem a rucolát, a sajtot, rálocsolom az olivát és a balzsamecetet, kissé átforgatom, a végén rászórom a szezámmagot. Azonnal tálalom. Natúr csirkemell mellé nagyon illik.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Rucola-retek saláta"

Hugi írta... [Válasz erre...]
2010. május 6. 13:52

Szia!
Isteni ez a recept.
Pont most írtam egy bejegyzést, hogy újonnan kikelt rucolámira receptet keresek, így ez lesz az első kipróbálandó!!!
Üdv. Hugi

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. május 6. 20:35

De jó, van rucolád! Én nagyon szeretem.

Hugi írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 9:18

Még csak rucolácskák :))))
iniminik, most kelnek. Majd csak lesz egyszer nagy is :))))
Addig vadászom a további recepteket :)))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com