2010. május 13., csütörtök

Kakaós pillecukor-mályvacukor-marshmallow

12 megjegyzés

Régi adósságom ez már. A pillecukor recept kommentjeiben többször is felmerült, készíthető-e kakaós változat. Nos, itt van.


Hozzávalók:
150 g cukor
1 evőkanál méz
50 ml víz + 3 evőkanál víz
1 csapott evőkanál holland kakaó
8 g porzselatin
pár csepp vaníliakivonat
csipet só
kakaópor, porcukor, keményítő a hempergetéshez


Elkészítés:
Egy 12x18 cm-es műanyag fagyisdoboz aljára sütőpapírt vágok, ecsettel beolajozom.
A kakaót egy magasfalú edénybe rakom, hozzáadok 3 evőkanál forróvizet és simára keverem. Beleteszem a zselatint is. A cukrot, mézet és 50 ml vizet egy lábosba teszem, felforralom. Kb. egy percig forralom, míg a habját elforrja és kristálytiszta szirup lesz. 1 percig hűljön. Keveset hozzáöntök a kakaós zselatinhoz, teszek bele csipet sót, vaníliát, simára mixelem, majd hozzáöntöm a többi szirupot is. Mixerrel addig keverem, míg besűrűsödik, és habos nem lesz. Közben langyosra hűl. Kissé tovább kell verni, mint a hagyományost. Egy hablapáttal belekanalazom a dobozba, egy olajos sütőpapírt teszek a tetejére is. Beteszem a hűtőbe, és kb. 3 óra múlva ollóval csíkokra, majd kockákra vágom. Meghempergetem, a felesleget lerázom róla.


A hempergetéshez használhatjuk a bevált porcukor-keményítő keveréket. De lehet kakaó-keményítő keverékbe is forgatni őket. Ez utóbbi (cukor nélkül) kellemesen ellensúlyozza a cukor töménységét.

Megjegyzések

12 megjegyzés ehhez: "Kakaós pillecukor-mályvacukor-marshmallow"

Moha írta... [Válasz erre...]
2010. május 13. 18:47

De jó, ezt is ki fogom próbálni!

Mónika írta... [Válasz erre...]
2010. május 13. 19:08

Nagyon tetszik!:))

Gizi írta... [Válasz erre...]
2010. május 13. 22:13

Nagyon guszta!! Köszi a receptet, ezt is kipróbálom.:)

trichterwinde írta... [Válasz erre...]
2010. május 13. 23:11

nagyon guszta, köszi a receptet :))))

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. május 14. 17:52

Hát ez nagggyon tetszik, olyan,mint a csokifagy!:-))

Troll Péter írta... [Válasz erre...]
2010. július 7. 22:49

megcsináltam! nagyon jóó lett :D mindenkinek ajánlom!

Anyy0916 írta... [Válasz erre...]
2010. július 23. 20:07

Nagyon guszta, tényleg. :)
Ha vaníliakivonat nélkül csinálom, az mennyit változtat az ízén?

Anita

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. július 24. 18:13

Szerintem nyugodtan lehet anélkül is. De vaníliásan finomabb!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. március 25. 16:58

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. november 5. 10:10

Kedves Wise Lady!

A habverőm már nem az igazi, legalábbis csak erre tudok gondolni, mivel nem lett valami habos a krém... :( Már a 3. percnél alig bírta a gyűrődést a gép, esetleg valami mást csináltam rosszul? A krém a fagyis dobozban elég alacsony lett, imitt-amott kis lyukacskák ugyan vannak benne... Kérlek, segíts megoldani a problémát, a férjem nagyon szereti! :) Előre is köszönöm!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. november 12. 19:05

@Névtelen
Én is a habverőre gondolok.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. március 16. 9:54

Nagyon szeretem a Te mályvacukor receptjeidet, ez is nagyon jól sikerült. Köszi szépen! ;)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com