2010. május 21., péntek

Elérkezett az én időm! - Újkrumplipucoló kesztyű

14 megjegyzés

Itt van végre maga a Szezon! Mostantól krumplit krumplival (mondjuk máskor is). Megérti az ember, hogy párszáz éve miért hajították sutba az emberek addigi étkezési szokásaikat, mellőzve a tarlórépát, feketeretket, céklát, és hódoltak be ennek a növénynek. Mert az újkrumpli csodálatos étel. Mindenhogyan.
Én még nem találkoztam olyan élő emberrel, aki azt mondta volna: Újburgonyát ettem. Szerintem ez a szó nem is létezik, valami fantázianév ez, amit sznob éttermek írnak valamilyen oknál fogva az étlapjukra. Másrészt azt sem hallottam még, hogy újpityóka, újkolompér. Az a neve, hogy újkrumpli és punktum.

Már augusztus vége volt tavaly, hogy a hozzánk közel lévő üzletben vásároltam, és egy dobozra lettem figyelmes. A dobozon egy pár narancssárga kesztyű fényképe volt, és az volt ráírva, hogy ez a krumplipucolás leghatékonyabb eszköze. Nem volt egetverően drága, gondoltam, megkockáztatom, és megvettem. Igenám, de nem volt már újkrumpli, amin kipróbáljam.  Így hát betettem a fiókba, hogy majd ha lesz, kipróbálom. Most elérkezett az idő! Tegnap eszembe jutott a kesztyű, mert gyönyörű újkrumplit vettem. Most lesz a PRÓBA! A krumplikat egy nagy tál vízbe tettem, felhúztam a kesztyűt, és áttörölgettem őket vele a víz alatt. A kesztyű vastag, textilbéléses műanyagból van, a tenyérrészen pedig erős rücskök vannak. Ezek szépen ledörzsölik a héjat. Jól működött. Egész gyorsan kész lettem. Az igaz, hogy a krumplik egyébként is elég könnyen pucolhatóak voltak, de legalább nem lett barna a kezem. De úgy látom, jó lesz majd később is, ha már erősebben kapargatni kell.

Megjegyzések

14 megjegyzés ehhez: "Elérkezett az én időm! - Újkrumplipucoló kesztyű"

Maimoni írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 13:46

Olyan régóta keresek ilyet! De sehol sem láttam...

jókaja írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 14:21

Smirglikesztyű! Mekkora ötlet :-)

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 15:21

Hát ez csúcstalálmány!:-))

Kalex © írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 16:43

Milyen ötletes! Nem láttam még ilyet, ezért is örülök hogy megosztottad velünk! Köszi! :o)

Thrini írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 18:11

Még ilyet !!!
Teljesen új nekem ez a segédeszköz. :)
És mi készült az újkrumpliból?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 18:18

Dinsztelt, petrezselymes krumpli. Az idén először ettünk, mert ősszel vettünk nagyon jó minőségű alföldi krumplit, és eddig kitartott.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 20:06

Sziasztok! Véletlen tudom hol lehet rendelni(ilyen helyen dolgozom) .Ha szeretnétek ilyet akkor: www.konyha10000cikk.hu webáruház.

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 20:12

Ez valami csúcs ötlet

duende írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 20:29

Tök jó! :)) Már azért is érdemes, hogy ne legyen állandóan az emberlánya keze tiszta fekete... :))

Judith írta... [Válasz erre...]
2010. május 21. 22:13

Huu, ez nagyon jo dolog, mennyire megkonnyiti a dolgunkat!

Daisy írta... [Válasz erre...]
2010. május 23. 22:28

Eszméletlen!
Meg az is, aki kitalálta.
Nekem eddig a gumikesztyű és külön erre befogott dörzsis mosogatószivacs vált be. Gumikesztyű a drogériákban kapható.

t3v, az okostojas írta... [Válasz erre...]
2010. május 28. 19:13

ötletes, de én amióta nagy lettem, az újkrumplit egészen addig nem szoktam megpucolni, amíg öregkrumpli nem lesz belőle. mosás, sütés, evés :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. május 28. 19:22

Igen, én is szoktam héjastul is az egészen zsenge krumplit, de azért héj nélkül finomabb, jobban szeretjük, és pl. krumplilevesbe, salátába stb. pláne nem héjastul teszem.

bemka írta... [Válasz erre...]
2010. május 30. 9:59

Nálunk bizony újpityóka :))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com