Hústalan borscs


A minap Alexandra főzött borscsot, ez adta az ötletet, hogy én is felhasználjam a hűtő aljában megbúvó maradék céklát és káposztát. És mivel 1 hete szokásos tavaszi fogyókúrámat is megkezdtem, nagyon megfelelő ebédnek és vacsorának ígérkezett. Sűrű, tartalmas, jóízű és laktató leves, amely mégsem tartalmaz sok kalóriát. Ráadásul szeretem is.


Hozzávalók:
300 g cékla
300 g vöröskáposzta
10 cm szárzeller
1/2 vöröshagyma
2 krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 paradicsom (vagy 1 teáskanál paradicsompüré)
1 l húsleves (vagy 1 leveskocka)
1 teáskanál keményítő (vagy liszt)
1 dl tejföl
10 szem bors


Elkészítés:
A káposztát szálasra, a céklát vékony hasábokra vágom. A répát és a gyökeret karikára szelem, a hagymát, zellert felszeletelem. A céklát fél órát főzöm a húslevesben, hozzáadom a káposztát, répát, gyökeret, zellert, hagymát. Beleteszem a borsot, paradicsomot, sózom. Lassú forralással fél órát főzöm. Annyi vizet pótolok, hogy sűrű maradjon, de legyen leve. Hozzáadom a kockára vágott krumplit, megint félórát főzöm. A keményítőt elkeverem a tejföllel, a levesbe csorgatom, 1 percig forralom még.
Aki szereti pár csepp ecetet is tehet hozzá, én most nem akartam nagyon savasra készíteni.

4 megjegyzés:

  1. Van valami jól bevált spéci diétád tavaszra, vagy csak úgy "érzés" után mész, próbálod elhagyni a nehéz ételeket, ilyesmi?

    VálaszTörlés
  2. Saját, egyéni jól bevált diétám van.

    VálaszTörlés
  3. És titkos, vagy meg lehet tudni róla valamit, hátha másnak is beválna?

    VálaszTörlés
  4. Nem titkos :D Már íródik. Sorozat lesz.

    VálaszTörlés

@templatesyard