2010. április 1., csütörtök

Gombás tarja

4 megjegyzés



Hozzávalók:
8 vékony szelet tarja
1 fej vöröshagyma
10 cm-es póréhagyma
25 dkg vegyes gomba (csiperke, laska, shitakee vagy más)

bors
csipet oregano és lestyán
50 g vaj
2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tarját serpenyőben forró olajon mindkét oldalán átpirítom. A tepsibe fektetem őket és rálocsolom az olajat, lefedem fedővel vagy alufóliával. 170 fokos sütőbe helyezem, egy órán keresztül sütöm.
A hagymát és a pórét felkarikázom, a gombát felszeletelem. A vajat felhevítem, és a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a gombát és azzal is párolom még pár percet. A tarjáról a keletkezett levet leöntöm, lekanalazom a zsírt a léről, visszalocsolom a húsra. A hússzeleteket megsózom, lestyánnal, oregánoval, borssal fűszerezem, ráteszem a hagymás gombát, lefedem, és visszatolom a sütőbe. Még félórát sütöm, míg a hús omlós puha lesz. Közben a húsléből 1 kávéskanál keményítővel mártást készítek, ráöntöm a tarjára, és fedő nélkül negyedórát sütöm még.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Gombás tarja"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. április 1. 9:48

Nagyon gusztán néz ki, és szerintem az íze is a toppon van :)

sedith írta... [Válasz erre...]
2010. április 1. 9:49

Hmmm, de jól néz ki! És milyen különleges lehet a lestyán-oreganó kombináció! Ki kell próbálnom!

Jutka írta... [Válasz erre...]
2010. április 1. 14:54

Ezt látván nagyon megéheztem :(

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. április 2. 19:19

Ez nagyon-nagyon guszta,azt hiszem a szaftját is imádnám!:-))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com