2010. március 16., kedd

Torma a húsvéti sonkához

9 megjegyzés

Az ecetes reszelt torma elengedhetetlen kísérője a húsvéti sonkának. Három olyan tormakeveréket ajánlok az ünnepi reggelizőasztalra, amely egy kis változatosságot jelenthet a megszokott ízekhez képest.


A recept:

Savanykásan

2 evőkanál reszelt torma,
1 evőkanál almaecet,
3 evőkanál majonéz,
1 evőkanál tejföl,
1 kávéskanál mustár,
1 kávéskanál őrölt paprika,
Zöldhagymával

50 g natúr krémsajt,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál reszelt torma,
1 evőkanál zöldhagyma,
só, feketebors,
1-2 csavarás citromlé,
1 kávéskanál friss vagy szárított kapor


Csípősen

50 g natúr krémsajt,
3 evőkanál reszelt torma,
1-2 evőkanál majonéz,
1 teáskanál darált chili
vagy cseresznyepaprika,



Egy kb. 250 g-os tormaszálat hámozzunk meg, és reszeljük le apró lyukú reszelővel. Csepegtessük meg egy fél citrom levével, tegyünk hozzá egy csapott kávéskanál porcukrot, sót, keverjük össze, és fedjük le a kikeverésig.
Az egyes változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és tálalásig tartsuk jól záródó kisebb üvegekben. Előző nap is elkészíthetjük.

Megjegyzések

9 megjegyzés ehhez: "Torma a húsvéti sonkához"

Maimoni írta... [Válasz erre...]
2010. március 16. 12:33

Hmmmmmm, mindegyik nagyon jól hangzik!

christaylor írta... [Válasz erre...]
2010. március 16. 13:09

Mondjuk én konkrétan a virslit, sült kolbászt is tormával eszem (mivel a mustárt nem kedvelem annyira), úgyhogy a mai receptednek nagyon örülök! :)
De jó, hogy így lehet vele variálni!

Belly írta... [Válasz erre...]
2010. március 16. 14:29

Köszi!

Imádom a tormát,ám féltettem eddig a szemem,így boltit vettem mindig,de annyira szupernek néz ki a recepted{jeid},hogy ki fogom próbálni:-)

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. március 16. 15:56

Csodás a kép!
Imádom a tormát, de a kép egyszerűen tökéletes.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 16. 17:27

Raindrop: köszi. Nem tagadom, nekem is kedvencem ez a kép.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. március 16. 17:47

Azt gondoltam a fejlécről,hogy házi krémsajt,esetleg túróval,de milyen szuper ötlet a torma hozz! Biztos lesz húsvétkor nálunk is!:-))

Judith írta... [Válasz erre...]
2010. március 17. 4:09

Ez a fenykep gyonyoru!!! Jol latom, a tulipanok fabol vannak faragva?

duende írta... [Válasz erre...]
2010. március 17. 19:33

Hú, ezt köszi! Még soha nem mertem házi tormakrémnek nekiállni! De majd moost! :)

Felhőlány írta... [Válasz erre...]
2010. március 22. 9:55

Én még szendvicsbe is gyakran használok tormakrémet, úgyhogy mindhárom ötletet mentettem! És persze ki nem hagyhatom, hogy gyönyörűek a képek! :))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com