2010. március 18., csütörtök

Snidlinges túrókrém

8 megjegyzés

Tegnap este készítettem vacsorához ezt a túrókrémet. Edith is túrókrémet kevert a minap, de én nem olyan indíttatásból készítettem, mint ő, hanem azért, mert van egy kis cserép snidling a konyhaablakban, és már muszáj volt levágni, mert régen használtam belőle, csak elszáradt volna. Ez a nagy csokor snidling adta az alapot, és nagyon finom kiegészítő készült a füstölt angolszalonnához és a házi disznósajthoz. Mivel előtte nap sütöttem leveles tésztából lapokat, és egy fél felhasználatlan maradt, azt is csíkokra vágtam és  mellé adtam. A túrókrém miatt meg kellett kérnem a férjem, bontson fel egy sört, mert kell bele egy teáskanálnyi, de sikerült rábeszélnem, hogy megigya a maradékot (sok-sok unszolással :D ).


Hozzávalók:
250 g félzsíros túró
50 g vaj
2 evőkanál házi krémsajt (esetleg tejföl)
őrölt köménymag

1 nagy csokor snidling
1 teáskanál sör (elhagyható)

Elkészítés:
A vajat meglágyítom, összetöröm a túróval. Ezután a krémsajtot is hozzákeverem, azzal is jól összedolgozom. Sót és köményt teszek bele ízlés szerint, hozzáadom a sört is, elkeverem. Végül beleforgatom a snidlinget. Jó, ha áll egy-két órát, de frissen is nagyon finom.

Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Snidlinges túrókrém"

Thrini írta... [Válasz erre...]
2010. március 18. 19:32

Érdekes olvasnom a hvalók között a sör. Húsok pácolásához, sütéséhez én is használom, de ilyen kencéknél még nem próbáltam.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. március 18. 19:49

A sörtől milyen lesz? Miért kell? Egyébként guszta!:-))

Maimoni írta... [Válasz erre...]
2010. március 18. 20:18

Nagyon szeretem... A sógornőm is mindig tesz bele sört, tőle hallottam ezt először. És jó.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 18. 20:20

A sör megbolondítja az ízeket, túrókrémhez mindig, a körözöttbe is teszek, mióta világ a világ. De tényleg csak egy kiskanállal kell.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. március 18. 21:19

Válaszolsz pár kérdésre?

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. március 19. 9:09

Hű ez nagyon finom lehet, minden alapanyagát imádjuk

sedith írta... [Válasz erre...]
2010. március 21. 15:06

Ez is egy olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni. Hozzáteszel valamit, elveszel belőle mást és rögtön egy teljesen más kencét kaptál. Én nagyon szeretem mindenféleképpen!:)

Ágianyu írta... [Válasz erre...]
2010. március 23. 11:58

Sörrel? Még soha nem hallottam ilyet, de jó ötlet. KI fogom próbálni.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com