2010. március 25., csütörtök

Sajtpuffancs

16 megjegyzés



Hozzávalók: 12 darabhoz
100 g keményítő
100 g finomliszt
2 közepes tojás
1 - 1,5 dl tejföl
1 kávéskanál só
1 evőkanál étolaj
2-3 evőkanál reszelt sajt



Elkészítés:
A sajt kivételével minden hozzávalót egy tálba teszek, és kézimixerrel összekeverem. Egy lágy tésztát kapok. Legvégül kanállal belekeverem a sajtot is. Muffinsütőbe kanalazom úgy, hogy 3/4 részig töltöm a lyukakat. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, és kb. 20-25 percig sütöm.
Langyosan fogyasztjuk. Ha már kihűlt, akkor 10 másodperc mikrózással (nem több!) langyosítsuk.

Megjegyzések

16 megjegyzés ehhez: "Sajtpuffancs"

Ottis írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 16:34

Ez gyönyörű, vittem a receptet!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 17:09

Vajon szójaliszttel működne (szétválasztva étkezem)? Olyan jó lenne..., lehet, hogy fél adaggal kipróbálom. Ettől függetlenül a recept ismét csak remek, üdv: Piroska

Cirelin írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 17:32

Nagyon szuperek a receptjeid, ez is nagyon tetszik, biztosan ki fogom próbálni. :) Kezdő sütögetőnek, mint én, kiváló!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 19:04

Piroska: A szójalisztet nem tudom, az elég nehéz, de egy próbát megér.

Cirelin: tényleg nagyon egyszerű, próbáld ki.

Bettyó és Maya írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 21:00

Eszméletlenül jól néz ki!!! Nyamm.

Ágianyu írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 21:02

Ezek mesésen néznek ki.

Ágianyu írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 21:04

A muffinsütőt ki kell kenni vagy csak úgy mehet bele?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 25. 22:12

Ez szilikonforma, és nem volt kikenve.

Ildinyó írta... [Válasz erre...]
2010. március 26. 10:44

Hát ez fantasztikus! Én is vittem a receptet. Tuti kipróbálom még ma! Köszi! : )))

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. március 26. 18:56

Hú,de jól néz ki!:-))

pantallo írta... [Válasz erre...]
2010. április 2. 16:53

megsütöttem, szerintem lehetne lazább a tészta . Valamint ízesebb, esetleg füstölt sajttal

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. április 2. 17:03

pantallo: nekem nagyon levegős, könnyű lett a belseje. Még kevés tejföllel lazítható.
Füstölt sajt is mehet bele.

trendo írta... [Válasz erre...]
2011. január 23. 8:52

Véletlenül találtam meg. Nagyon gusztusos. A magam részéről szintén a füstölt sajtra szavazok, hogy markánsabb íze legyen. És némi chili-szószt teszek majd mellé :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. január 23. 11:18

@trendo
Jó ötlet!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. március 1. 15:24

Bocs a kerdesert, de hol lehet beszerezni a kemenyitot, s mi az ? En eddig csak a sutoport ismertem. Alig varom, hogy elkeszithessem, a fiam imadja a sajtos dolgokat.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. március 1. 16:53

@NévtelenSzinte minden boltban van. Étkezési keményítő néven, kukoricából vagy burgonyából. Sűrítésre, kocsonyásításra használható. A pudingban is ez van, attól lesz olyan az állaga. Bioboltok, nagyobb élelmiszeráruházak, hipermarketek árulják. Az árát meg kell nézni, van, amelyik méregdrága. Kb. 300-400 Ft-ot kérnek fél kilóért.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com