2010. március 20., szombat

Párolt lilakáposzta

3 megjegyzés



Hozzávalók:
500 g lilakáposzta
1 csapott evőkanál zsír (liba vagy kacsa), vagy 2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál almaecet
1/2 dl száraz fehérbor (vagy víz)

bors

Elkészítés:
A káposztát negyedbe vágom, torzsáját kimetszem, és vékony szálakra vágom a negyedeket (vagy uborkagyalun leszelem). Egy nehéz teflonserpenyőben vagy lábosban felhevítem a zsiradékot, a káposztát ráteszem, és kevergetve pirítom, fonnyasztom jó 5 percig. Ráteszem a cukrot, és azzal is pirítom 1-2 percet, eközben a cukor karamellizálódik. Ráöntöm a bort (vagy vizet), és jól záró fedővel beborítom. Így párolom kb. félórát, közben párszor megkeverem. Ha szükséges, kevés vizet öntök alá. Félóra múltán leveszem a fedőt, megsózom, őrölt fehérborssal ízesítem, ezzel is összepárolom, legvégül az ecetet is beleteszem.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Párolt lilakáposzta"

π írta... [Válasz erre...]
2010. március 20. 23:05

köménymagot nem teszel bele?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 21. 7:38

Nem.

Lilla írta... [Válasz erre...]
2010. március 22. 17:03

iszonyú jó színe van!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com