2010. március 27., szombat

Pangasius vajban sütve

6 megjegyzés



Hozzávalók:
4 pangasius halfilé
1 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál étolaj
50 g vaj
1/2 citrom


Elkészítés:
A kiolvadt halszeleteket papírtörlővel megszárítom, kevés citromlével megcsepegtetem és megszórom sóval. Fél órát állni hagyom. A sütőt 220 fokra melegítem. Egy tepsit 1 evőkanál olajjal megkenek, belefektetem a halszeleteket. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, összekeverem és a halfilékre szórom. A vajat nagyon vékonyan felszelem és beborítom vele a halat. Betolom a sütőbe, és kb 15 percig sütöm.
Most sültfőtt krumplit és feketereteksalátát ettünk hozzá, de párolt zöldséggel, rizzsel is nagyon finom.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Pangasius vajban sütve"

Kriszta írta... [Válasz erre...]
2010. március 28. 20:57

Ma elkészítettem én is ezt az ételt és nagyon finom lett, köszi a receptet!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 28. 21:00

Ez nagyszerű!

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. március 29. 16:40

Van a sparban ilyen halacska, de nem mertem megvenni, mert fagyasztott. Pedig annyian dicsérik, hogy nincs jellegzetes hal íze, remekül lehet fűszerezni.
Megveszek egy csomaggal húsvétra, kipróbálom. Egyszerűen csodálatos a fotódon.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 29. 17:23

Finom édesvízí hal, megveheted bátran. Sajnos az 1 kg-os mire kiolvad, fele olyan súlyú lesz. Emiatt nem olcsó.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. október 12. 19:45

Hulladék tápnak való hal! Többet nem veszek az biztos....

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. november 17. 8:22

Finom, finom, de gondolom, ezt még nem olvastátok... http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedelem/hogyan-lett-gyanus-a-pangasius

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com