2010. március 11., csütörtök

Krémsajtos szedertorta

6 megjegyzés

Ezt a tortát muszáj volt elkészíteni, mert adottak voltak a hozzávalók. Maradt a hétvégi gesztenyepüréből tejszín, a kakaós kekszből is 20 dkg, a pillecukor-őrület miatt felbontottam egy üveg szederbefőttet, hogy a levével rózsaszín mályvacukrot készítsek boldog-boldogtalannak, így a szeder is ott állt az üvegben. Feltettem hát egy nagy doboz tejfölt lecsepegni házi krémsajtnak, és ezekből készítettem ezt a 17 cm-es kis tortát.




Hozzávalók:
200 g kakaós keksz
2 dl tejszín
szederbefőtt (vagy fagyasztott szeder)
200 g házi krémsajt
80-100 g vaj
70 g zselatin
1/2 dl tej
1 vaníliáscukor
4 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A kekszet ledarálom, és az olvasztott vajjal elkeverem. A kétharmadát belelapítgatom a tortaforma aljába, beteszem a hűtőbe dermedni. Ha jó már, akkor szorosan kirakosgatom szederrel. Elkészítem a krémet.
A zselatint elkeverem a tejjel, és mikróban felmelegítem (ne forrjon!). A krémsajtot, porcukrot, vaníliáscukrot elkeverem. A tejszínből habot verek. A zselatinos tejet még langyosan belekeverem a krémsajtos keverékbe, és óvatosan beleforgatom a tejszínhabot is. Az egészet a szederre öntöm. Beteszem a hűtőbe. Egy félóra múlva a maradék vajaskekszet a tetejére szórom. Legalább 6 órát hűtöm fogyasztás előtt. Ha jó már, késsel óvatosan körbevágom a forma oldalát, leveszem a tortakarikát és felszeletelem.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Krémsajtos szedertorta"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. március 11. 12:52

Gyönyörű

Gál Edith írta... [Válasz erre...]
2010. március 11. 12:59

Nagyon guszta!

starfokker írta... [Válasz erre...]
2010. március 11. 13:18

nagyon jól néz ki! :)

Bettyó és Maya írta... [Válasz erre...]
2010. március 11. 13:46

Hú! Remekmű!!

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. március 11. 19:10

Juj,de vártam,nagyon fnom lehet,ez is próba!:-))

zsuzsa írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 21. 9:50

Elkészült, szép lett, kivéve a keksz részt, amit nem tudtam ilyen mutatósra varázsolni. De nem lehet hogy 7 g zselatinról van szó (és nem 70-ről)?

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com