2010. február 23., kedd

Sültfőtt krumpli

7 megjegyzés

Ennek a krumplinak puha a belseje, elomlik a szájban, de mégis kívül pirult, nem főtt, hanem sült íze van.


A recept:
A krumplit kockákra vágom. Egy vastag, nehéz teflonserpenyőt használok, amelynek jól záró jénai fedője is van. A serpenyőben kb. 1 dl olajat hevítek. Beleteszem a krumplit, fakanállal megkeverem, majd ráteszem a fedőt. Puhulásig fedő alatt tartom, miközben egyszer-egyszer megkeverem. Ha puha, leveszem a fedőt, és időnkénti keveréssel kicsit megpirítom. Csak tálaláskor sózom.

Megjegyzések

7 megjegyzés ehhez: "Sültfőtt krumpli"

Liza írta... [Válasz erre...]
2010. február 23. 13:38

Én is így készítem a sült krumplit, talán kicsit több olajjal.
Nagyon finom lesz...

Judith írta... [Válasz erre...]
2010. február 23. 15:06

Mi is nagyon szeretjuk igy keszitve! :) Mar gondolkodom is, hogy estere mivel egyuk...

csillag írta... [Válasz erre...]
2010. február 23. 16:23

Guszta! Kb. mennyi ideig van a tűzön?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. február 23. 16:30

Kb. 20 perc a puhulási idő és még a pirítás kb. 10 perc.

Belly írta... [Válasz erre...]
2010. február 23. 17:47

Én is így szeretem a legjobban.

duende írta... [Válasz erre...]
2010. február 23. 18:59

A legszeretettebb krumpliköret. :) Dinsztelt krumpli - nálunk ez az elnevezése.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. február 24. 7:33

Szeretem ezt a fajta krumplit,nagyon!:-)) Mehetek ma vacsira?

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com