Gombakrémleves


Minden formában szeretjük a gombalevest. Magyarosan, fehéren, és krémlevesnek is.


A recept:

Hozzávalók:
400 g gomba
1 kis fej vöröshagyma
5-7 dl tej
1 evőkanál keményítő vagy finomliszt
50 g vaj

fehérbors

Elkészítés:
A gombát aprítógépben felaprítom. A vöröshagymát apróra vágom, a felforrósított vajon megdinsztelem. Hozzáadom a gombavagdalékot, átpirítom, majd fedővel lefedem és takaréklángon 5 percig párolom saját levében. Ráteszem a keményítőt, csomómentesre keverem, kevés vizet is öntök hozzá. Sóval, borssal fűszerezem. Beleöntöm a tejet is, és felforralom, meg-megkeverve. 5 percig forralom. Leveszem a lángról és botmixerrel krémesre turmixolom. Közben tejjel beállítom a sűrűséget megfelelőre.
Egy-két zsemlét keresztben felszelek, vékonyan bevajazom mindkét oldalát, és teflonserpenyőben megpirítom. Tálaláskor a levest megszórom petrezselyemzölddel, és a pirított zsemleszeletkéket melléadom.

9 megjegyzés:

  1. Ki a gombalevest szereti, rossz ember nem lehet!

    Egyszer próbáld ki szerecsendió-virággal, fantasztikusan illik a gombához.

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet. Sokat használok szerecsendiót és virágot is.

    VálaszTörlés
  3. a leves is jó, de a tányérka.... azt irigylem kissé.

    VálaszTörlés
  4. Finom lehet a leves,de ez a kék kép gyönyörűséges!:-)) Te színezted,vagy ilyen az alátét és atányér is?

    VálaszTörlés
  5. Ennek ez az eredeti színe. Nagyon szeretem így együtt én is.

    VálaszTörlés
  6. Néha elgondolkodom, milyen katonás rend, és csilivili tisztaság lehet otthon nálatok. :)
    Aki ilyen gondosan főz, tálal az csak nagyon pedáns ember lehet.
    Igazán gusztusos, és nagyon szép az étel.

    VálaszTörlés
  7. Hát akor én is irigykedem,de csak kicsit!:-))
    Imádom a kéket!:-))

    VálaszTörlés
  8. Ó nem, nem vagyok rendmániás!
    Nem szeretem a végleteket semmiben :)

    VálaszTörlés

@templatesyard