Avokádós vegyes saláta


Nagyon szép avokádókat kaptam, ebből készült ez a saláta. Velővel töltött rántott hús mellé fogyasztottuk


A recept:

A meghámozott avokádót kockára vágom.


Egy negyed jégsalátát felaprózok.


Két gerezd fokhagymát apróra vágok.


Egy paradicsomot gerezdekre szelek.


Kb.10-15 olivabogyót félbevágok.


Minden hozzávalót egy tálba teszek. Borssal megszórom, olivaolajjal meglocsolom, egy salátakanállal óvatosan összekeverem.


Egy tojást keményre főzök, gerezdekre vágom. Tálalás előtt megsózom a salátát - csak ekkor, mert különben elveszíti a ropogósságát. Megkeverem, hogy mindenhol sózódjék, majd a keménytojás gerezdeket a tetejére teszem



8 megjegyzés:

  1. Nem maradt?! Imádnám. Avocado fun vagyok... Nyálcsorgatóan gusztusos! :)

    VálaszTörlés
  2. Ki kellne próbálnom,csak úgy harsog ez a sok zöld,nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés
  3. Hú, de csodás fotó sorozat!!
    A saláta istenien néz ki!!!

    VálaszTörlés
  4. Nem maradt, de csinálok még egy adagot!

    VálaszTörlés
  5. Annyira örülök, hogy volt egy kis időm benézni Hozzád. Két napja őrizgetek 4 db Avokádót és nem tudok vele mit kezdeni. Valahogy még nem nagyon tudtunk "összebarátkozni", pedig már ismerkedünk pár éve:)) Nagyon gyönyörü és gusztusos a salátád és mindjárt lenne is egy nagy kérdésem Hozzád.
    Az Avokádót amikor meghámoztad, nem csöpögtettél rá citromot, hogy ne barnúljon meg? Már annyit olvastam róla, de eddig midenütt az első az volt, hogy be kell citrommal kenni. A Tiéd valami csodálatos. Én meg az enyémet csak nézegetem és "barátkozunk", de most ez a Te salátád végső elhatározásra juttatott: Megcsinálom!!!!!! - de addig nem, amíg nem hallom Tőled, hogy kell-e citromozni, vagy sem. Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam. Holnap bekukkantok, hátha szerencsém lesz. Köszi.

    VálaszTörlés
  6. Elolvastam az Avokádó salátád, ott citromozod. Hát szerintem ha csurgatok rá citromot nem ronthatja el :))) Igy most már két avokádó recepttel gazdagodtam, egyik nap meg egy nagyon klassz salátával - legalábbis remélem.

    VálaszTörlés
  7. Viki, az említett salátánál tettem rá citromot, most viszont nem, de ebben volt savas paradicsom, illetve az olajbogyó leve is tartalmaz ecetet, és az valamennyi marad a bogyókon.
    Az első salátába is csak pár cseppet teszek, ha őszibarackkal készül, akkor többet, ha viszont naranccsal, akkor keveset.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon köszönöm. Sejtettem, hogy a paradicsom és az olajbogyó váltotta ki a citromot, de azért annyira még nem vagyok járatos avokádó ügyben. Most már bátran belevágok. Mégegyszer köszi.

    VálaszTörlés

@templatesyard