2010. január 25., hétfő

Sült oldalas serpenyőben

18 megjegyzés

A legfontosabb hozzávaló egy vastag, nehéz serpenyő, amelynek van jól illeszkedő fedője. Lábas is lehet, olyan, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel.



Az oldalast feldarabolom. A serpenyőben 4-5 evőkanál olajat, vagy egy-két púpos evőkanál zsírt forrósítok. Az oldalas darabokat minden oldalukon megpirítom. Ezután leveszem a lángot, az olajba két pucolatlanul félbevágott fokhagymagerezdet dobok, a húsokat megszórom sóval, a serpenyőt lefedem. Így párolom félóráig, ekkor a húsokat megfordítom, másik oldalukat is megsózom. Újabb félóra párolás után a lé általában elforr. Fedő alatt tovább pirítom a darabokat oldalanként még 15 percig. Ha a lé nem forrt volna el, akkor a fedőt le kell venni addig, míg zsírjára nem sül. Az oldalas kívül megpirul, zsírja kisül, a belseje omlós, puha lesz.

Megjegyzések

18 megjegyzés ehhez: "Sült oldalas serpenyőben"

anazar írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 12:25

De rég ettem!!! Az az illat, az az íz!

szepyke írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 16:08

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 16:45

Hát ez a merénylet kategória!
Elképesztően gusztusos!

jókaja írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 19:17

Gyönyörűek! És még van egy kicsi a hűtőben, én meg csak teázhatok. Brühühü :-(

Thrini írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 19:42

Szeretjük az oldalast, sűrűn készítem. Időnként erősebb fűszerezést kapnak, máskor pedig csak sót.Nem sütőben sütöm, hanem én is lábasban.
Elárulod a titkot, hogy tudsz ilyen szép éles képet csinálni? Olyan valósághűek a husik!! :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 20:16

És ha tudnátok milyen fincsi volt!

Thrini: egy nem nagy szám fényképezőgépem van, de a maga kategóriájában nagyon jó (100000 alatti), nyáron vettük. És, ami lényeges, állványról fotózok, gyakran távirányítóval. Ez az élesség titka.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 20:17

Jókaja fogyózol? Szemmel eszel? :D

Viki írta... [Válasz erre...]
2010. január 25. 23:24

Júúúúj, szaladok a konyhában van még egy kis gyöngyhagyma, meg egy kis friss kenyérke :) nagyon gusztusosak, s még ilyen későn is tudnak étvágygerjesztőek lenni. Ez már baj:) Én vastag kacsasütőben szoktam késziteni.

Kiskukta írta... [Válasz erre...]
2010. január 26. 9:03

Nagyon guszta!

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. január 26. 18:40

Befújtad lakkal?:-DD Hogy csillog!Gyönyörűűűűűűű!:-))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 26. 20:01

Nem fújtam be pedig :D

Zsuzsi írta... [Válasz erre...]
2010. január 27. 19:13

Köszönöm neked a receptet!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 27. 20:10

Szívesen.

repafül írta... [Válasz erre...]
2010. február 28. 7:39

Köszönöm a receptet, ilyen finom oldalast még soha nem sütöttem, mint két hete. Most meg a frász kerülgetett, mert csak sejtettem, hogy Nálad volt a recept, de végre megtaláltam, és most ugyan nem oldalast, de bőrös lapockát fogok ezzel a módszerrel sütni.

repafül írta... [Válasz erre...]
2010. február 28. 7:41

Jól vettem ki a szavaidból, hogy nagykanizsai lakos vagy?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. február 28. 9:25

Szia Répafül, örülök, hogy ízlett.
Igen.

repafül írta... [Válasz erre...]
2010. március 1. 16:06

Szia!
Én is-)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 1. 18:23

Nahát!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com