2010. január 4., hétfő

Linzer

9 megjegyzés

A linzer klasszikus sütemény. A lényege a liszt, vaj, porcukor megfelelő arányán van. Ez mindig 3:2:1. Emellett rakható hozzá 1 tojássárgája is, de ez akár el is hagyható. A linzer maga is lehet aprósütemény, csokival és mázakkal díszíthetjük, de nagyon sok sütihez használhatjuk alaptésztaként is.



Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 tojássárgája (elhagyható)
csipet só

Elkészítés:
A vajat megpuhítom, a liszt-porcukor-só keverékhez adom. Beleteszem a tojássárgáját is, és az egészet homogénné gyúrom. Pihentetem szobahőmérsékleten kb. félórát. Kinyújtom 2 mm vastagságra és formával kiszúrom. Egy sütőlemezre, vagy tepsibe helyezem őket, és 7 perc alatt 180 fokon megsütöm.

Megjegyzések

9 megjegyzés ehhez: "Linzer"

nokedlis írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 16:21

még sosem készítettem, valahogy úgy emlékszem rá gyerekkoromból, hogy macerás. ennek aztán nálad nyomát sem látom (ezért szeretek nálad nézelödni).

szepyke írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 16:49

Imádom a linzert. Remekül variálható, le is fagyasztható!Ráadásul, amióta megvana késes robot, azóta gyerekjáték!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 18:15

Ja, a késes robot nagyon jó. Nekem elég kicsi űrtartalmú van csak, így ez nem játszik.

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 19:33

Egyetértek nokedlivel.
Mindent tök macerásnak találok, aztán meglátom nálad, és baromi egyszerű! :) Ja, és nem mellesleg minden gyönyörű!

Kiddy írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 20:55

Anyósom szokott panaszkodni, hogy nem tud linzert sütni, pedig ennél egyszerűbb süti szerintem nincs is a világon.
Én azt nem szeretem benne, amikor a maradékot mindig össze kell gyúrni, újra nyújtani, szaggatni, megint...
Ha már nincs kedvem, akkor kettéveszem a tésztát, az egyik felébe egy kis kakaóport gyúrok egy pici vízzel, mindkettőt kinyújtom, egymásra teszem, feltekerem és felszelem. Csigalinzer. =D
Vagy megeszem nyersen. Akár tojásosan is. Mmmm...

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 21:33

Ez jópofa Kiddy :D

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 21:48

Ugyanígy készítem,csak még felturbózom citrom héjával,s vaníliát sem sajnálom belőle.:-)))
De most nézem,igazad van ez az alap! Nagyon szépek, s igazán szívből van!:-))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 22:27

Igen-igen, ezeket én is szoktam tenni hozzá, de nem mindig.

margit írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 2. 18:44

Nagyon finom a linzer sajátkészitésű, sárgabarack lekvárral. Margit receptje alapján

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com