2010. január 4., hétfő

Filmek és jelenetek

8 megjegyzés
Raindrop dobta a labdát, említsek meg 5 filmjelenetet, amely a kedvencem. De én is úgy jártam, mint ő, előbb volt meg az 5 film listája, mintsem egy-egy jelenetet ki tudnék ragadni. Azért ahol tudok, kiemelem a kedvenc jelenetemet is. Az 5 film:

Oszkár
Ponyvaregény
A felolvasó
Karácsonyi vakáció
Igazából szerelem

Akkor sorban:
A Karácsonyi vakáció és az Igazából szerelem minden évben kötelező darab nálam ünnepek táján. És most is ugyanolyan jól szórakozom, mint először, pedig hányszor láttam már őket!
Az Igazából szerelem a legeslegjobb modern mese, minden klappol, tökéletesen alakul, mindenki jó fej, és a szerelmi kapcsolatok összes alaptípusa megtalálható benne. Meg az összes ideális megoldás. Az egyik kedvenc jelenetem, amikor az írónak ügyetlenség folytán szétrepül a kész kézirata, bele a tóba, és a szolid szolgálólány és az író is bemegy, hogy összehalássza őket. Közben mindenki mondja a magáét a maga nyelvén, nekünk pedig alá van írva a mondókájuk jelentése, így mi mindkettőt értjük. És érdekesen alakul a "párbeszéd". Ugyanezen páros lánykérési jelenete, mindig meghat, könnyekig, szóval bőgök :D. Pedig már nem is hiszek a tündérmesékben. Vagy mégis? De a legeslegkedvesebb, amikor Emma Thompson megtalálja a férj másik nőnek szánt karácsonyi ajándékát, amely egy ékszer, azt hiszi, ő fogja megkapni. ezzel szemben a fa alatt csak egy semmitmondó ajándékot talál. Ahogy eljátszotta fájdalmat, majd annak eltitkolását!  Zseni a nő!
A Karácsonyi vakáció egyszerűen szuper figurákból áll, nagyon vicces végig, rengeteget szoktunk nevetni rajta. Kedvenc jelenetem, mikor Eddie meghozza a piros masnival átkötött gonosz főnököt, aki nem adott pulykapénzt, és akkor berontanak a kommandósok kiszabadítani. Senki se mozduljon! Mindenki megdermed az adott pózban, s Griswoldné épp az ura zacskójára tett kézzel. Ennek a filmnek aztán újra megcsinálták a szinkronját, mégpedig úgy, hogy az eredeti amerikai szöveget hűen lefordították. Tv-ben láttam, no nem az egészet, mert akkor jöttem rá, hogy egy csomó poén hiányzik belőle, s csak semmitmondó mondatokat hallok helyettük. És így tudtam meg, hogy ez a film valószínűleg sokkal viccesebb az elsőnek készült szinkronnal, mint az eredeti film maga. Pl. hiányzik az a poén is, amely szállóigévé vált nálunk: Griswoldék karácsonyfája leégett, a ház ura addigra már meglehetősen berágott, és felkapja a láncfűrészt, hogy mostmár pedig akárhonnan is, de szerez egy karácsonyfát. Lefelé indulva a lépcsőn, meglátja az egyik karfa gombját, amely lazán lötyög (és valószínűleg többször szóltak már neki, hogy meg kellene csinálni). Beindítja a láncfűrészt, és begőzölve lefűrészeli ezt a gombot, majd bekiált a feleségének: Drágám, megcsináltam a karfát!
Még egy kedvenc a filmből:Az Oszkár egy sziporkázó klasszikus bohózat filmen egy az egyben előadva. Sokat nevettem rajta, és ebből a filmből tudtam meg, hogy Stallonet mégiscsak igazi színésznek tekinthetem (mert addig a Rambo filmek alapján egy nagy nullának tartottam).
A Ponyvaregény, és majdnem az összes Tarantino film, (kivéve a Kill Bill 2.-őt, mert az olyan haláli unalmas, hogy egyszer sem bírtam végignézni, szerintem nem is ő csinálta :D).
És a nagy kedvenc, A felolvasó. Ezt könyvben olvastam először, kb.4-5 évvel ezelőtt. A Nyugatiban vettem a 350Ft-os árusnál, két könyvet, ezek voltak csupán normálisak, a többi a megszokott szemét. Még a vonaton elolvastam, és mellbevágott. Nemrég láttam a filmet, és ugyanannyira tetszett. Mivel a könyv elég vékony, forgatókönyvnek vették, nem hagytak ki belőle, nem tettek hozzá, végig hűen követték, még az apró részleteket is. Az egyetlen olyan film, amelynek a megtekintése nem okozott csalódást a könyv elolvasása után. Kate Winslet pedig fantasztikusan játszik. Jelenetet nem tudok kiemelni, az egész jó.
Tovább dobom a kérdést:
Andinak
Thrininek
Kiskuktának.

Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Filmek és jelenetek"

trinity írta... [Válasz erre...]
2010. január 4. 23:49

Látom már, ez a játék a kedvencem lesz!! Kapok jónéhány "megnézendő filmötletet", meg kiderül pl., hogy ezt a Karácsonyi vakóciót mi is 100x vihorásztuk végig:)) Szerintem is szenzációs!!
A felolvasót nem ismerem, de utánanézek...
Köszi!!

L.Krisztina írta... [Válasz erre...]
2010. január 5. 8:10

A felolvasó kivételével mindegyik a toppon van nálam is:) Karácsonyi vakáció az első szinkronnal sokkal jobb, nem is értettem miért szinkronizálták át:(
Az Oszkárt pont tegnap néztem meg imádom:))olyan fura hogy Amerikában hihetetlen nagy bukás volt.
Más a rotschildot feltettem

Kiskukta írta... [Válasz erre...]
2010. január 5. 9:17

Köszönöm szépen a játékba hívást! Be kell valljam, hogy én ezzel bajban leszek, mert pocsék a névmemóriám, a színészekét sem jegyzem meg, igaz nem is nagyon törekszem rá, de majd kérek a férjemtől segítséget (na jó, egy párat azért tudok én is). A filmek nagyjából megvannak, bár az Oszkár és az Igazából szerelem nálam is szerepelt volna, majd igyekszem mást választani.

szepyke írta... [Válasz erre...]
2010. január 5. 10:38

A Felolvasóra másodszor hívjátok fel a figyelmemet, pedig, már mióta meg akarom nézni...

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. január 5. 13:05

Köszönöm szépen,igyekszem válaszolni. A Tieidet is nagyon szeretem. Az Igazábólt a legjobban!:-))

Thrini írta... [Válasz erre...]
2010. január 5. 20:43

Lady!
Köszi a játékra hívást! Szinte soha nem nézek tv-t, viszont dvd-zni néha szoktam.
Az Igazából szerelem nekem is bejött, főleg, mert egyik kedvencem C.Firth, róla majd nálam bővebben.
A felolvasót még nem láttam, de a könyvet olvastam.
Oszkár? Hú nagyon régen láttam. Osztom a véleményed Stalonnéval kapcsolatban.

sedith írta... [Válasz erre...]
2010. január 5. 22:15

Szégyen? De egyiket sem ismerem.:( Valami rémlik előttem egy oylan jelenetről, amikor a nő felfedezi a másik nőnek szánt gyűrűt vagy mit, de nem tudom behatárolni. Valami festményt vagy képet kapott helyette? Az a film lenne? De semmi másra nem emlékszem. De te is felcsigáztad a kíváncsiságomat, mint Andi. :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 5. 22:25

Igen, valószínűleg jóra gondolsz. Tessék megnézni őket :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com