Habcsók


2 tojás sárgájából linzert sütöttem, a 2 fehérjéből pedig ez a habcsók készült. Sajnos a habzsákom tönkrement, így csak a tortadíszítő hengerrel tudtam formázni őket, de azzal meg nem vagyok annyira ügyes. Szóval lehetnének szebbek, de finomabbak nem.


Hozzávalók:
180 g kristálycukor
2 tojásfehérje
pár csepp ecet vagy citromlé
2 evőkanál kókuszreszelék (elhagyható vagy kakaóra cserélhető)

Elkészítés:
120 g cukrot (a kétharmadát) egy lábosba teszek és annyi vizet öntök rá, hogy éppen csak ellepje. Sűrű szirupot főzök belőle: felforralom, és hagyom még erősen habzani, de megbarnulnia nem szabad. Kb. 1 perc.
A két fehérjéből kemény habot verek úgy, hogy mikor már fehér, hozzáadom az ecetet, és azzal nagyon keményre készítem. Ezután fokozatosan hozzáadom a maradék cukrot is, azzal is fényesre verem. Legvégül fokozatosan hozzáöntöm a forró szirupot is, miközben folyamatosan keverem a mixerrel. Addig keverem, míg langyos lesz. Ekkor már csak kanállal belekeverem a kókuszreszeléket is.
A sütőt 100 C fokra melegítem, egy tepsibe sütőpapírt teszek, és habzsákkal habcsókokat nyomok rá sorban. Beteszem, és addig szárítom, míg lejön a papírról. Ez kb. félóra, de sütőtől függ.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és hangulatos a fotó! :)
    De most én úgy vagyok, mint Szepyke: nem integetek :)))))

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom mi az, hogy nem integetsz, mint Szepyke. Úgy látszik lemaradtam a sztoriról.

    VálaszTörlés
  3. Én sem találok hibát, szépek ezek nagyon....

    Habzsák:
    bevallom, utálok habzsákot mosogatni és így megörültem az Intersparban kapható, 20 db-os eldobható változatnak....(Bár nekem is van hagyományos is.)Szerintem jól használható!

    VálaszTörlés
  4. Az eldobható érdekel, én se vagyok barátja a mosogatásnak.

    VálaszTörlés
  5. Én integetek, mert nálunk senki nem szereti, maximum, amiben jó sok kókusz van, de az meg teljesen más. Pedig milyen szép kis csókok ezek, még habzsák nélkül is! :))

    Ancsi, szerintem beszúrt egy plusz "nem"-et... :) Eldobható habzsák??? Hogy én hogy utálom elmosni, aztán szárítani a tányérok tetején, vigyázni, hogy ne vesszen el a csőre....Brrrr!:)

    VálaszTörlés
  6. Találtam a fenti habzsákról egy fotót Grenadine-nál...
    Ilyet keressetek, nálunk valahol a sütéshez szükséges anyagok, pudingok,stb. környékén van kipakolva egy külön kis polcon muffinkapszlikkal és egyéb Zenker termékekkel együtt:

    http://grenadin.tumblr.com/post/144318432/tomentelen-keksz-sulya-alatt-roskadoznak-a-talalo

    VálaszTörlés
  7. Aha! megfordítottam a dolgot! Szóval: integetek! :)))

    Lady! ez annyit tesz Szepynél, hogy bizony ezt nem szereti! De már le is írta :) Attól még lehet szép!

    VálaszTörlés
  8. Szerntem is szuper,habzsák nálkül is,nagyon csinoska!:-)))

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Neked ezt a receptet. Ilyen technikával, - hogy cukrot szirupként adagoljak hozzá - még nem próbáltam. Nagyon bejött. Igaz, nem habzsákoztam, csak halmocskákat raktam a tepsire, de pillanatok alatt elfogytak az "amorf" csókok.

    VálaszTörlés
  10. Hajni, nagyon örülök, hogy bevált a recept.

    VálaszTörlés

@templatesyard