2009. december 2., szerda

Feketeretek saláta

4 megjegyzés




Hozzávalók:
1 feketeretek
1/2 citrom
50 g pörkölt földimogyoró
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom

olivaolaj
erős zöld csövespaprika vagy chili

Elkészítés:
A feketeretket zsülienre (gyufaszál vastagságra) vágom. Rácsavarom a citromlevet, megsózom. Egy órát érlelem így.
A fokhagymát és a mogyorót beteszem az aprítóba, durvára darálom, hozzáadom a retekhez. Egy evőkanál olivaolajjal meglocsolom, bazsalikommal fűszerezem. Végül apróra vagdalok két-három karika erős csövespaprikát, azt is beleteszem. Az egészet összekeverem, tálalásig érni hagyom.
Mi grillezett lepényhalat és krumplipürét ettünk vele.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Feketeretek saláta"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. december 2. 22:11

Nem tudom, hogy a feketeretek, ugyanúgy viselkedik, mint a sima retek? Akinek nincs,vagy gondja van az epéjével, annak lehet ilyet enni?

Még soha nem ettem ilyen retket, semmilyen formában.

duende írta... [Válasz erre...]
2009. december 2. 22:29

Izgalmas! Meg fogom csinálni, de inkább kerekrépából.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. december 2. 22:52

Szepyke: hasonló a piros retekhez, de az epe dolgot azt nem tudom.

Duende: szerintem répából is lehet, de nem próbáltam.
Az biztos, hogy a kissé csípős aroma kell bele.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. december 3. 21:46

Már megint milyen jó fotó!:-))
Nálam Te is sztár vagy!:-))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com