2009. december 8., kedd

Brokkolileves

2 megjegyzés




Hozzávalók:
1/2 kg brokkolirózsa
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
1 szál sárgarépa
10 cm-es póréhagymadarab
10 szem egész bors
1 petrezselymes leveskocka (bio) vagy 2 dl húsleves
2 dl tej

1 félkörömnyi szerecsendióvirág
2 szál petrezselyemzöld
maréknyi levestészta (elhagyható)

Elkészítés:
A sárgarépát karikára vágom, a felhevített vajon megdinsztelem. Rádobom a lisztet, kicsit lepirítom, és felengedem vízzel vagy húslevessel. Beleteszem a borsot, szerecsendióvirágot, sót, leveskockát, pórét és a petrezselyemzöldet. Felforralom, és kb. 15 percig főzöm. Ezután belerakom a brokkolirózsákat is, annyi vizet teszek még bele, hogy kényelmesen ellepje, roppanósra főzöm. Kb. 10-15 perc. Ha csigatésztát használok betétként, azt is ilyenkor dobom mellé. Ha a brokkoli megfelelő, beleöntöm a tejet is, és egy perc alatt összeforralom.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Brokkolileves"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. december 8. 15:22

Fincsi-fincsi,szeretem,most jól is esne:-))

tökmagi írta... [Válasz erre...]
2009. december 9. 16:51

Lányom egyik nagy kedvence.De én kicsit másképp csinálom.De ez is fincsi lehet nagyon.hmm nyami.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com