2009. november 11., szerda

Sütőtökleves sósan

1 megjegyzés



Hozzávalók:
1 kisebb sülttök fele
1 kávéskanál keményítő
2 dl tejszín
tej

bors
gyömbér
rizsliszt vagy kukoricaliszt

Elkészítés:
A keményítőt kevés tejjel csomómentesen elkeverem, hozzáadom a tejszínt és a sülttököt is. Botmixerrel pürésítem, tejjel annyira hígítom, amennyire jónak látom. Ezután kevergetve felforralom. Sóval, borssal és őrölt gyömbérrel ízesítem.
Levesbetétként rizslisztből vagy kukoricalisztből készített galuskákat rakok bele, ami így készül:
Egy evőkanál lisztet annyi vízzel keverek el, hogy egy mártás sűrűségű anyagot kapjak. 1 kávéskanál vajat is adok hozzá, majd a mikróban közepes teljesítménnyel egy-két perc alatt felfőzöm. Kiveszem, és ellapogatom, kicsit hűlni hagyom, majd kiskanállal a levesbe szaggatom.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Sütőtökleves sósan"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. november 11. 22:53

Hm... Igen. az egyszerűség legtöbbször bizony egyben nagyszerűség is. Szeretem az ilyen egyszerű, de nagyon ízletes, simogató leveseket!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com