2009. november 3., kedd

Sablé viennois, kakaós

7 megjegyzés




Hozzávalók:

200 g vaj
80 g porcukor
1 csipet só
pár csepp vaníliakivonat
1 tojásfehérje
200 g finomliszt
40 g kakaópor
Elkészítés:
A vajat mikróban 10 másodperc alatt megpuhítom. Egy kisebb tálba kimérem a porcukrot, a vajjal és a tojásfehérjével habosra keverem, robotgéppel kb. 1 perc alatt. Ezután hozzákeverem a csipetnyi sót és a kakaóval összeszitált lisztet. Habzsákba töltöm (én tortadíszítő nyomóhengerbe), és a tepsibe S, W vagy habcsók alakokat nyomok belőle. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütöm.

Megjegyzések

7 megjegyzés ehhez: "Sablé viennois, kakaós"

Lori írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 14:10

Hmmm...imádom az ilyesmit. Habzsák nélkül élőknek valami technika? Össze lehet őket egyszerűen lapos keksz alakúra gyúrni?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 14:21

Összegyúrni is lehet hengerré, kis fagyasztás után szeletelni, sütni.
De az se rossz, hogy kanállal kis halmokat raksz, és cseppet meglapítod.

Manitu írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 16:25

mhm megéheztem :) kívánós vagyok :)

Belly írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 20:11

Jól néz ki.

duende írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 21:24

Ezt jegyeztem. Nagyon guszta és mostanában rákattantam a rágcsákra... :))

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 21:47

És a fehérjék is fogynak tőle, amiből kb 1500 van a jégen.

Ott, hogy a mikróban megolvasztod, majdnem sírtam. Az én mikróm megboldogult, amikor üveget olvasztottam benne...:)

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. november 4. 10:46

Hú, ez pont jó lenne felavatni a csillagcsövemet! De még mindig nincs zsákom hozzá. :P Valamit kitalálok.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com