2009. november 23., hétfő

Lala csiga

8 megjegyzés

Mindenkinek ízlett a múltkori Lala kifli, ezért ismétlést kértek a családtagok. Siettem, és nem volt kedvem se pepecselni a Lala kiflivel, így csak megdagasztottam a tésztát, és nyújtás után feltekertem, majd darabokra vágtam. Lala hajtovány, csiga vagy ahogy tetszik :D Kevésbé látványos, mint a kifli alak de ugyanolyan finom! Bableveshez ettük.



Hozzávalók:

280 g finomliszt
70 g rétesliszt
1 tojás
1/2 pohár azaz 1 dl kefír vagy joghurt (de savóval is szoktam)
1/2 dl olaj
1 dl tej
1 evőkanál cukor
1 kávés kanál só
25 g élesztő
A kenéshez:
100 g vaj
1 teásknál só
100 g reszelt sajt

Elkészítés:
A liszteket a kenyérsütőgépbe rakom, hozzáadom a cukrot, sót. A tojást, olajat, kefírt összekeverem és ráöntöm. A tejet meglangyosítom és az élesztőt feloldom benne, ezt is az üstbe öntöm. A géppel kétszer megdagasztatom, és hagyom benne duplájára kelni. Ha keménynek találom a tésztát, kevés tejet adok hozzá dagasztás közben. Ha megkelt, egy deszkalapra kirakom, és 2-3 egyenlő részt vágok belőle. A darabokat egy kissé átdagasztom, 10 percig hagyom újra kelni. Addig a vajat kissé puhára melegítem és elkeverem a sóval, a sajtot megreszelem. Mindegyik darabot egy hosszú hurkává sodrom, és szétlapítom-nyújtom kb. 12 cm széles csíkká, téglalappá. Megkenem a sós vajjal, és a hosszanti oldalánál feltekerem, mint a beiglit. Ha mind kész, akkor kissé ellapogatom, elvágom kb 3-4 cm-es darabokra, de nem szedem szét, hanem lekenem tejjel és megszórom reszelt sajttal. Tepsibe rakosgatom, és belangyosított sütőben kelesztem még 1/2 óráig. Akkor a sütőt begyújtom 180 fokra, és aranysárgára sütöm őket.
Természetesen a lekent vajra is szórható reszelt sajt, én most nem tettem.


Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Lala csiga"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. november 23. 10:54

Ó de szépek! Mosolyognak! :)

Lilla írta... [Válasz erre...]
2009. november 23. 12:05

fú egyszer a női lapozón egy hasonló sajtos sós kiflihez/csigához/akármihez azt mertem írni hogy tök jó bableveshez, mire meg is kaptam, hogy magyar ember bableveshez nem eszik sajtos kiflit csak friss kenyeret....

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. november 23. 12:44

Szerintem pedig ez sokkal mutatósabb. A kifli már olyan unalmas!:D Nagyon ínycsiklandozóan néznek ki. :)

Judith írta... [Válasz erre...]
2009. november 23. 13:19

Marpedig szerintem ez igenis latvanyos! Nagyon szepek!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 23. 14:53

Pedig bableveshez ettük, és fincsi volt :D

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. november 23. 19:03

Méghogy nem látványos?Szerintem extrább,mint a kifli!:-))
Gyere hozzám a díjadért! Mert jó itt Nálad!

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. november 23. 22:37

Gyönyörűűűűűek! Ez a Lala egy remekül variálható dolog!

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2009. november 24. 17:03

Ezeket a kifliken valóban látni, hogy könnyed, puha, lágy tésztájú, igazi finomság. Gyönyörűek!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com