Kincseim a bolháról 12. - Kosarak


Gondolom, nem meglepő, hogy számtalan kosarat vettem már a bolhán. Párszáz forintért egészen különlegeseket lehet venni. Igaz, mostanság üzletben is hatalmas a választék, de ennek azért mégiscsak más hangulata van. Arra, hogy veszek egy-egy kosarat, a férjem már csak megadóan legyint, és halkan emlegeti a "kosárgyűjteményemet". Van néhány hasonló gyűjteményem, mint pl. a bőrcsizmagyűjtemény, üveggyűjtemény. Három hete 4 pár csodás csizmát cipelt a bolhán szó nélkül utánam a férjem, bár lassan húsz felé közelít a számuk. Csak néz faarccal, s aztán, hogy mit gondol..?!
A kosarak legtöbbje virágkaspóként végzi, de van néhány kedvenc, amelyek gasztronómiai használatba kerültek. Ezeket mutatom be:

Először is a bevásárló kosaram. Ez még tavalyi szerzemény, és imádom. Tökéletes a formája, nagyságra pont beleillik a biciklimre szerelt kosárba is. Ezzel megyek a boltba, de ezzel járok a bolhára is, ebben megfér a sok apróság és törékeny holmi.



A következő kosár egész kis méretű, a kilós vekninek kb. a fele fér bele, ez a mindennapos kenyérkosarunk. Több fotón is szerepel, mert az egyik kedvencem.



Hasonló szerepet tölt be, és hasonló méretű ez a kosárka is, de mivel öblösebb, ezért a péksütemények ideális tárolója, ebben adom fel őket az asztalra.




És végül, a kisfiam kért tőlem egy kiskosarat, amelyben a csokijait és cukorkáit tarthatja. Kilószám kap édességet a nagymamáktól, de picike kora óta beosztja, és nem falja fel őket. Ez a mindössze 15 cm átmérőjű kosárka az édesség gyűjtőhelye.




13 megjegyzés:

  1. Lady! Isten bizony, ha legközelebb haza megyek elmegyek veled erre a bolhára! :)))

    VálaszTörlés
  2. Az anyai nagypapám nyugdíjas korában nádtetőket készített és kosarakat font (az alap szőlőművelés és disznótenyésztés mellett, persze), ajándékozott nekünk is jócskán, sokfélét. Ma már, hogy ő nincs, egészen más értéket képviselnek számomra, mint akkor, amikor adta. Ilyen kiskosárból van több, aztán készített szennyestartót, bevásárlót... Nagyon szeretem csak nézegetni is őket.

    VálaszTörlés
  3. Maimoni: az én nagyszüleim is fontak, de csak használatra, terménynek, krumplinak stb., és hántolatlan vesszőből készítették. Nekem is van egy pár, s én is nagy becsben tartom azokat is.

    VálaszTörlés
  4. nagyon szépek ezek a kosarak. Én olyan igazi nagy krumplis szakajtót vadászok, remélem találok a hétvégén :)

    VálaszTörlés
  5. Imádom én is a kosarakat, megfertőztem már vele életem párját is. Nekem is van sokféle, nálunk is a kertben végzi kaspóként. A bevásárló kosarad nagyon tetszik, szép darab! Azt imádom a kosárral való vásárlásban, hogy le lehet tenni, ha találkozunk valakivel, lehet beszélgetni(szoktam is gyakran), lehet válogatni, mert nem húzza kezünket, vállunkat a táska, és nem utolsó sorban, nem törik össze a cucc.:)

    VálaszTörlés
  6. Milyen szép az ünnepi külsőd :)

    VálaszTörlés
  7. Először adventig akartam várni a fejléccel, de aztán nem bírtam magammal :D

    VálaszTörlés
  8. Én is kosármániás vagyok, csak a hely szab határt a vágyaimnak. :) Ja, és bolhapiacozni is imádok! Tényleg kincsekre lehet leni.

    Szépek a kosaraid. :)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűek! Anyósomnak is van egy-két érdekes formájú! Nekem csak két kerek van, egy kisebb, egy nagyobb.
    Képzeld, holnap reggel bolházni megyünk a húgommal és anyósommal! Még nekem is hihetetlen, mert a férjem nem örül túlságosan, ha reggel korán magára hagyom a kicsikkel, de ezúttal nem morgolódott. :D Én főleg csizmát vadásznék, d ehátha valami más is akad "puskacsőre". A múltkori 4 párból adhatnál nekem is legalább egyet!:P

    VálaszTörlés
  10. Én is szenvédlyes "kosárvadász" vagyok. :D Szépségesek!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Lady! Már írtam korábbi bejegyzéshez és emailt is küldtem, de sajnos nem kaptam választ a kérdésemre. Meglehetne tudni, hogy hová jársz bolhapiacra? A választ kérlek ide írd meg, hogy biztos megkapjam: laura.ksl@gmail.com Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés

@templatesyard