2009. november 13., péntek

Kincseim a bolháról 12. - Kosarak

12 megjegyzés

Gondolom, nem meglepő, hogy számtalan kosarat vettem már a bolhán. Párszáz forintért egészen különlegeseket lehet venni. Igaz, mostanság üzletben is hatalmas a választék, de ennek azért mégiscsak más hangulata van. Arra, hogy veszek egy-egy kosarat, a férjem már csak megadóan legyint, és halkan emlegeti a "kosárgyűjteményemet". Van néhány hasonló gyűjteményem, mint pl. a bőrcsizmagyűjtemény, üveggyűjtemény. Három hete 4 pár csodás csizmát cipelt a bolhán szó nélkül utánam a férjem, bár lassan húsz felé közelít a számuk. Csak néz faarccal, s aztán, hogy mit gondol..?!
A kosarak legtöbbje virágkaspóként végzi, de van néhány kedvenc, amelyek gasztronómiai használatba kerültek. Ezeket mutatom be:

Először is a bevásárló kosaram. Ez még tavalyi szerzemény, és imádom. Tökéletes a formája, nagyságra pont beleillik a biciklimre szerelt kosárba is. Ezzel megyek a boltba, de ezzel járok a bolhára is, ebben megfér a sok apróság és törékeny holmi.A következő kosár egész kis méretű, a kilós vekninek kb. a fele fér bele, ez a mindennapos kenyérkosarunk. Több fotón is szerepel, mert az egyik kedvencem.Hasonló szerepet tölt be, és hasonló méretű ez a kosárka is, de mivel öblösebb, ezért a péksütemények ideális tárolója, ebben adom fel őket az asztalra.
És végül, a kisfiam kért tőlem egy kiskosarat, amelyben a csokijait és cukorkáit tarthatja. Kilószám kap édességet a nagymamáktól, de picike kora óta beosztja, és nem falja fel őket. Ez a mindössze 15 cm átmérőjű kosárka az édesség gyűjtőhelye.
Megjegyzések

12 megjegyzés ehhez: "Kincseim a bolháról 12. - Kosarak"

Mian írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 11:27

Lady! Isten bizony, ha legközelebb haza megyek elmegyek veled erre a bolhára! :)))

Maimoni írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 11:50

Az anyai nagypapám nyugdíjas korában nádtetőket készített és kosarakat font (az alap szőlőművelés és disznótenyésztés mellett, persze), ajándékozott nekünk is jócskán, sokfélét. Ma már, hogy ő nincs, egészen más értéket képviselnek számomra, mint akkor, amikor adta. Ilyen kiskosárból van több, aztán készített szennyestartót, bevásárlót... Nagyon szeretem csak nézegetni is őket.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 11:56

Nagyon szívesen várlak :D

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 11:58

Maimoni: az én nagyszüleim is fontak, de csak használatra, terménynek, krumplinak stb., és hántolatlan vesszőből készítették. Nekem is van egy pár, s én is nagy becsben tartom azokat is.

mandy tarragon írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 12:52

nagyon szépek ezek a kosarak. Én olyan igazi nagy krumplis szakajtót vadászok, remélem találok a hétvégén :)

Főz és fecseg írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 16:27

Imádom én is a kosarakat, megfertőztem már vele életem párját is. Nekem is van sokféle, nálunk is a kertben végzi kaspóként. A bevásárló kosarad nagyon tetszik, szép darab! Azt imádom a kosárral való vásárlásban, hogy le lehet tenni, ha találkozunk valakivel, lehet beszélgetni(szoktam is gyakran), lehet válogatni, mert nem húzza kezünket, vállunkat a táska, és nem utolsó sorban, nem törik össze a cucc.:)

lúdanyó írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 17:50

Milyen szép az ünnepi külsőd :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 17:54

Először adventig akartam várni a fejléccel, de aztán nem bírtam magammal :D

Lidércke írta... [Válasz erre...]
2009. november 13. 18:38

Én is kosármániás vagyok, csak a hely szab határt a vágyaimnak. :) Ja, és bolhapiacozni is imádok! Tényleg kincsekre lehet leni.

Szépek a kosaraid. :)

duende írta... [Válasz erre...]
2009. november 14. 8:34

Nagyon szép a fejléc! :)

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. november 14. 22:11

Gyönyörűek! Anyósomnak is van egy-két érdekes formájú! Nekem csak két kerek van, egy kisebb, egy nagyobb.
Képzeld, holnap reggel bolházni megyünk a húgommal és anyósommal! Még nekem is hihetetlen, mert a férjem nem örül túlságosan, ha reggel korán magára hagyom a kicsikkel, de ezúttal nem morgolódott. :D Én főleg csizmát vadásznék, d ehátha valami más is akad "puskacsőre". A múltkori 4 párból adhatnál nekem is legalább egyet!:P

chriesi írta... [Válasz erre...]
2009. december 11. 18:24

Én is szenvédlyes "kosárvadász" vagyok. :D Szépségesek!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com