2009. december 4., péntek

Gombamártás

4 megjegyzés





Hozzávalók:
250 g gomba
1 kis fej vöröshagyma
50 g vaj
1 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl

őrölt bors

Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágom, a vajon kis láng felett megdinsztelem. Ráteszem a felszeletelt gombát, kevergetés mellett dinsztelem 5 percig. Rászórom a lisztet, kissé pirítom, 2 dl vízzel (vagy levessel) csomómentesen, kevergetés mellett felöntöm. Visszateszem a tűzre, beleteszem a tejfölt is, felforralom. Ha kell, teszek még vizet. Őrölt borssal és sóval ízesítem, 1 perc forralás után kész.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Gombamártás"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. december 4. 20:59

Fincsi,fincsi:-))Látszik is a gombán,hogy valami finom barna lehet,ugye?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. december 4. 21:43

Igen, barna csiperke.

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. december 4. 23:16

Húsokhoz "használod" mártásnak, és milyen húshoz?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. december 4. 23:35

Sütőben és serpenyőben sütött bármely húshoz. Ideális, ha rizs a köret, de krumplival se rossz.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com