2009. november 21., szombat

Brokkoliszár leves

1 megjegyzés


Valójában mindentbele krémleves, amit ma főztem. Két nappal ezelőttről volt még egy kis húslevesem, amiben két répa és egy gyökér darabka is maradt. Tegnap pedig brokkolit ettünk, és eltettem a főzővizét, valamint a brokkoliszárat is.

Elkészítés:
Hámozok 3 nagy krumplit, kockára darabolom. A brokkoliszárat vékony karikára vágom, és a krumplival együtt puhára főzöm a brokkoli főzőlevében. Ha kész, annyi levet hagyok rajta, hogy a húsleves ne hígítsa túl. Beleöntöm a húslevest, a maradék zöldséget, de még a levestésztát is, és az egészet botmixerrel összeturmixolom. Tejszínnel megfelelő sűrűséget állítok be, kevés szerecsendiót reszelek rá, és összeforralom. Pirított zsemlekockával vagy kenyérszeletkével tálalom.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Brokkoliszár leves"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. november 21. 22:08

Tényleg ennyire "fehér" még a zöldségekkel is?

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com