Brokkoli mártásban


Ezt a köretet a múltkor említett karfiol ihlette, Edith pedig tanácsolta, hogy sajtot is tegyek rá, így született ez az isteni étel. Az is igaz, hogy gyönyörű, zsenge brokkolit kaptam a piacon, ez is hozzájárult az eredményhez.



Hozzávalók:
1/2 kg zsenge brokkoli
100 g vaj
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál tejföl
3 dl húsleves
2 dl tejszín
őrölt szerecsendióvirág
őrölt fehérbors
100 g kemény sajt


Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem (szárát elteszem levesnek), vizet forralok 2 kávéskanál sóval, s a brokkolit roppanósra főzöm (7-8 perc). Addig elkészítem a mártást. A vajat felforrósítom, beleteszem a lisztet és lepirítom, kapjon színt is. A húslevessel felengedem. Sóval, borssal és szerecsendióvirággal ízesítem. Beleteszem a tejfölt, és szép símára forralom. Legvégül hozzáöntöm a tejszínt is, annyit, hogy egy hígabb mártást kapjak. A brokkolit elrendezem egy tálban, ráöntöm a forró mártást, megszórom durvára reszelt sajttal, és 5 percre forró sütőbe teszem, hogy a sajt ráolvadjon.
Mi rántott csirkecombbal ettük, de natúr húsokhoz is nagyon finom.

3 megjegyzés:

  1. A brokkolit nem szeretem, viszont az edénykéje nem semmi!:)

    Megint nem jelent meg kép a bejegyzéshez a gasztro.blog oldalon. Ez direkt van, vagy valami hiba?

    VálaszTörlés
  2. Már régóta nincs kép. Én beállítottam a feedet, jeleztem is a gyűjtőoldalon a gondot, de nem kezdtek vele semmit. Előtte meg a teljes cikket megjelentették.

    VálaszTörlés
  3. Igen, már egy ideje nincs. Azt hittem, hogy direkt. Szerintem amikor pár napig nem voltál, mintha utána történt volna valami.
    És miért nem csinálnak semmit???

    VálaszTörlés

@templatesyard