2009. október 15., csütörtök

Sajttorta

12 megjegyzés



Hozzávalók:

Tészta:
200 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál kristálycukor
200 g vaj
1 evőkanál tejföl (csak ha szükséges, ez lisztfüggő)
csipet só

Krém:
550 g házi krémsajt (900g tejfölből 2 napig csepegtetett)
1 dl tejszín
160-180 g porcukor
3 tojás
vanília kivonat

Elkészítés:
A liszteket, sütőport, cukrot és sót összekeverem. A vajat meglágyítom, beleteszem, és a tésztát összegyúrom. Ha nagyon morzsalékos, kevés tejfölt teszek hozzá. Vagy kör alakúra nyújtom és a nyújtófára tekerve belegörgetem a formába, de leginkább csak beleöntöm a formába a tésztát és kézzel ellapogatom úgy, hogy az oldalára is jusson. 180 fokos sütőben 15 percig sütöm. Kiveszem, s amíg egy kicsit hűl, összekeverem a krémet.
Egy tálba teszem a krémsajtot, hozzáadom a cukrot, a tejszínt, vaníliát. Mixerrel összekeverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat is, és azzal is simára keverem. Beleöntöm a piteformába, visszatolom a sütőbe és negyedórát 180 fokon sütöm. Ekkor leveszem a hőt 160 fokra és még kb. 35-40 percig sütöm. Kiveszem, hűlni hagyom. Kb. 1 óra múlva szeletelhető.
Sütéskor felfújja magát egy kicsit, hűléskor viszont visszalapul. Túl forró sütőben meg is repedezhet a teteje, ami nem olyan nagy tragédia.

Megjegyzések

12 megjegyzés ehhez: "Sajttorta"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. október 15. 13:12

De nagyon szép! De megenném most!
Nyithatom az ablakot?

Kiskukta írta... [Válasz erre...]
2009. október 15. 13:32

Nagyon-nagyon szép! Most kb 4 sütit szeretnék megsütni a hétvégére(ez is köztük van), nem lesz ez így jó...Ezután nem is nézek sütiket.

duende írta... [Válasz erre...]
2009. október 15. 13:42

Ó, anyám! be gyönyörűűű! :))

Kérhetek egy szeletet?

Judith írta... [Válasz erre...]
2009. október 15. 14:16

Ez tenyleg gyonyoruseges!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 15. 14:44

Küldfénypost :D
A férjem azzal kezdte, hogy bevágott 3 szeletet. Fiam kettőt. Ezek szerint jól sikerült :D

Yasmine írta... [Válasz erre...]
2009. október 15. 17:47

Tényleg nagyon szép! És én még soha nem sütöttem sajttortát! Ez tarthatatlan.. :D
Én a Lidlben veszem a 20%-os tejfölt (Pilos), de nekem 8 óra alatt eléri a tökéletes állagot. 450 gramm tejfölből 30 dkg krémsajtom lesz. Már külön helye van a hűtőben a szűrős edénynek, minden héteg csepeg az újabb :-))

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 8:38

Ó, én ezt hogy hagyhattam ki? A vaníliakivonat saját, vagy gyári? Valamelyik nap láttam Palócprovencenél, a tiéd is saját "termés"? Ez a torta gyönyörű.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 22:43

Vettem. De én is láttam azt a posztot, úgyhogy mostantól lesz sajátom.

Chibi írta... [Válasz erre...]
2010. február 18. 20:39

Uhh, de guszta! Nővérkém ma szülinapos, és kérte, hogy csináljak sajttortát, szóval ennek a receptnek most nagyon örülök, remélem sikerülni fog.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. február 18. 22:18

Chibi izgulok!

Csilla írta... [Válasz erre...]
2011. június 19. 11:41

Húúú nagyon finom lett! :)
Köszi a receptet!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. június 19. 12:05

@Csilla
Ez nagyszerű!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com