2009. október 17., szombat

Medvehagymás hercegnő burgonya

9 megjegyzés

Az idei idényben nem sikerült medvehagymát szereznem, egyszerűen senki sem árulta errefelé. Megörültem hát, amikor az egyik üzletben szárított formában találtam. Jó, tudom, frissen az igazi, de így is egész jól lehet használni, bár nem olyan intenzív az íze. Azonnal ki is akartam próbálni, s mivel amúgy is hercegnő burgonyát terveztem, gondoltam, kipróbálom ebben. Nagyon finom lett.



Hozzávalók: 2-3 adag
500g burgonya (tisztítva ennyi)
1 tojás
50 g vaj
50 g nagyon apróra reszelt kemény sajt
1 kávéskanál só
őrölt bors
szerecsendió
1-2 teáskanál medvehagyma (elhagyható vagy más fűszerrel helyettesíthető pl. petrezselyemmel)

Elkészítés:
A krumplit kockára vágva megfőzöm, leszűröm, krumplitörővel összetöröm. Hagyom langyosra hűlni. Ha meghűlt, hozzáadom a sót, borsot, a medvehagymát, szerecsendiót reszelek rá és 1 egész tojással valamint a sajttal elkeverem. A vajat megolvasztom, ráöntöm, ezzel is összekeverem.
A sütőt begyújtom 180 fokon. A krumplimasszát a keksznyomóhengerbe teszem, és egy kivajazott tepsibe akkora rózsákat nyomok, mint egy fél tojás. Ha nincs keksznyomó vagy nyomózsák, akkor nylonzacskóba kell tenni, az egyik sarkát kivágni, és ezzel adagolni. Beteszem a sütőbe, és addig sütöm, míg aranysárga nem lesz, a bordázat pedig ropogósra pirul.

Megjegyzések

9 megjegyzés ehhez: "Medvehagymás hercegnő burgonya"

lúdanyó írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 15:21

Nagyon szép lett! Mennyire más így, mint egy sima krumplipüré.

Lilla írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 15:43

én valamelyik hiperben fagyasztottat láttam.

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 16:12

Jaj, mint egy habcsók!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 17:08

A hercegnő burgonya nagyon jó vendégköretnek, mert előre meg lehet sütni, s tálalás előtt egy kicsit a sütőben rámelegíteni.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 17:09

Lilla: sajnos én még fagyasztottat sem láttam sehol. Ez a szárított sem rossz, kicsit több kell belőle.

mandy tarragon írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 17:36

nagyon szép :)
gyere át hozzám, van egy kérdésem neked :)

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 21:34

Ugye annyi a különbség a pürétől,hogy ebben nincs tej, és meg van sütve.Ja,meg a sajt.. Nagyon tetszik, megvan a holnapi köret.:-))
Lehet, csak petrezselymet kapok én is.Mész bolhára? Ne felejtsd el megmutatni!:-))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 17. 22:32

Eredetileg a hercegnő burgonyába nem raknak zöldfűszert, úgyhogy elhagyhatod, sőt egyes változatokban sajt sincs benne, de attól szerintem finomabb.
Megyek bolházni, ha lesz valami kincs, felteszem.

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 13:11

Kb. két hete próbáltam ki először a hercegnőburgonyát én is. A receptek, amiket olvastam szinte mind egyformák voltak, 4 tojás kellett hozzá mindegyik szerint.
NAgyon finom lett, mikor kihűlt, rágcsának ettük. :) Csak az enyém nem volt ennyire mutatós, mert akkor még nem volt csillagcsövem. De most már van 6 méretben is, így ez a krumpli vagy a képviselőfánk is szép lesz ezután!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com