2009. október 19., hétfő

Kincseim a bolháról 11. - Kiegészítő darabok

13 megjegyzés
Az ember jár-kel a bolhán, és vesz ezt-azt. Kincseket talál, melyek gyakran hiányosak, vagy otthon történik baleset, valami eltörik. Külön öröm, ha olyasmire akadok a lomok között, amely egy már meglévő, vagy itt vásárolt tárgyamat teljessé, egésszé teszi. Szinte mindig rábukkanok egy-két apróságra, amely ezt az örömöt megadja. Ezekből mutatok most egy kis csokrot.

Elsőként a mérőpoharamat említem, amely sok évig szolgált hűségesen nálam, aztán ügyetlenségem folytán eltört. Nagyon szomorú voltam, de nem sokkal később ugyanolyat találtam a bolhán. A történetet már megírtam itt.

Szintén töréskárt tudtam pótolni ezzel az alma alakú tálkával, egy készletemet egészíthettem ki, melyet kaptam, és kedves a számomra, de egy kistál eltört.
A nyár folyamán rengeteg ilyen befőttesüveget vettem a bolhán, amelyekből sokszor már hiányzott a szilikongumi. Kb. egy hónap múlva az egyik árusnál bontatlan csomagban tudtam venni, fillérekért, így most 100%-osan használhatóak az üvegek.
Egy üvegkancsót törtem el, már legalább két éve, aminek a teteje valamiért mindig megúszta a rendrakást a fiókban. Nemrégiben találtam hozzá kancsót is, s mivel nem volt meg a teteje, nagyon olcsón odaadták.


Az itt látható két espresso kávéscsészéhez azóta sikerült többszöri vásárlással újabbakat szereznem csészealjjal együtt, így most egy 7 db-os készletet tudhatok magaménak.
A fantasztikus serpenyőmhöz, amely azóta gőzerővel vetette be magát a konyhai munkába, a rákövetkező héten vettem a jénai fedőt. Így tényleg egy tökéletes főzőedényem lett.
Ezt a két csészét egyszerre vásároltam, s kb. két hónapra rá a pöttyös és csíkos mellé rátaláltam a kockás változatára is. Most éppen fekete aljakat keresek hozzájuk, ha megtalálom, ezek is tökéletesek lesznek.
Néhány jó edényem fedőjének gombja tönkrement, eltört, mert elfáradt, vagy szétesett. A bolhán vásárolt fedőkről leszerelt gombokkal tudtam pótolni őket. Ezzel nem mindig járok jól, mert leszedem a gombot, de gyakran a vásárolt fedő is olyan jó és hibátlan, hogy nincs szívem kidobni. Így ezek is ott várakoznak újabb gombokra, szóval kezd ez ördögi kör lenni, a fedők meg egyre szaporodnak... :DDD


Megjegyzések

13 megjegyzés ehhez: "Kincseim a bolháról 11. - Kiegészítő darabok"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 10:57

Az a kistál, visszahozza a gyerekkoromat. A szomszédéknak volt ilyen, és ebben adták mindig át a sütit, fagyit. Még az illat is "elő jött", annyira bennem van. És azok a csészék...

mandy tarragon írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 11:41

tegnap voltam éppen bolhán, annyira jó volt :)
Nekem apukám a fedőkre hőálló szekrénygombokat szokott csavarni :D

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 13:15

Hát, csak ámulok és bámulok. Meghozod a kedvem a vasárnap reggeli bolházáshoz! Anyóssal múltkor beszéltük, hoyg jó lenne elmenni. Csak a férjem nem szereti, ha egyedül kell indítania a napot két gyerekkel. :P Úgyhogy keresem a módját, hogyan oldhatnánk meg.

Mian írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 13:31

Ha így haladsz, akkor körül kell nézni a bolhán; hátha adnak nagyobb lakást is, hogy az egyre szaporodó fedö készlet elférjen!!! :)))
Szupi dolgokat leltél megint!

Macus írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 14:40

A bögrék a kedvenceim!Csíkos, pöttyös, kockás...
Kicsit mániás vagyok bögre tekintetében.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 14:56

Sedith : rajta. Az uraddal szemben meg legyél határozott :D Bezzeg majd ha hozod haza a gyémántot a bolháról, egy szava se lesz :D

Mian: Szerencsére jó nagy a ház, egy-két fedő még elfér benne.

Mandy: Hőálló szekrénygomb, jó ötlet.

Macus: nekem is mániám a bögre, csésze, de a poharak is. Ebben a férjem is partner. És nálunk mindig, minden pohár használható, akármikor, akármilyen értékes, ha eltörik, hát ez van. De csak hogy dísz legyen, aztán úgy halok meg, hogy nem is használtuk, ez nálam nem fordulhat elő.

Kiskukta írta... [Válasz erre...]
2009. október 19. 16:36

Nálunk nincs bolha:(

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2009. október 20. 10:05

El tudom képzelni azon az almás tálon a két gombóc csokifagyimat..
Habbal kérem,köszönöm...:-))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2009. december 13. 21:08

élveznék veled "bolházni", sajnos az én férjem nem szeret ilyen helyre járni, egyedül, meg nem élvezetes.Meg messze van, meg most hideg van.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. december 13. 21:13

Ma én sem voltam a bolhán, mert hideg van. De majd tavasszal, újult erővel!

Éva írta... [Válasz erre...]
2012. május 24. 21:50

hát , az úgy volt , h ,,túl sok diós kalácsot sütöttem , és valami rémlett , h van egy diós izé .. -ági bnőm segített ki , aranygaluska !! nah , így keveredtem ide , és órák óta olvasom a ,,bolhás részt ,, izgatottan !! és boldogan ..!! én , nagy kacat-gyűjtő vagyok , imádom a régi elmés , gyönyörű . érdekes dolgokat -és most rájöttem , pont azt az örömet érzem más sikerült kincsei nézegetésekor , mintha én találtam volna !!..ezzel temérdek helyet spórolok meg -ha tudtok még ilyen ,,kincsnéző helyeket,, ... gratulálok , mindenhez (még van pár amit nm láttam )és boldog vagyok , h láthattam !! eva

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. május 24. 23:07

@Éva
Örülök, hogy tetszik a bolhasorozat!

Éva írta... [Válasz erre...]
2012. május 24. 23:32

a habverésről is pont jókor jött a cikk ... macaront tervezek ,-))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com