2009. október 1., csütörtök

Halas-babos pirítós

3 megjegyzés



Ezt a ripsz-ropsz ételt Rómában tanultam, egy akkor 18 éves fiútól. Egy hetet töltöttünk az örök városban, repülős szálláson laktunk, Ostiában, egy nagyon helyes kis nyaralóban. Háziasszonyunk egy magyar nő volt, aki Olaszországba ment férjhez, és az ő fia volt ez a srác. A fiú, bár tősgyökeres olasz volt már, mégis kiválóan beszélt magyarul, és ő mutatta nekem egyszer, milyen egyszerűen oldja meg a kaja kérdést, ha valamit azonnal enni akar. Igazi agglegényétel következik tehát.

Hozzávalók:
1 doboz babkonzerv
1 doboz olajos hal (füstölt vagy paradicsomos is lehet)
1 kis fej lilahagyma
citromlé
csipet cukor
csipet só
csipet curry

Elkészítés:
A kenyérpirítóba teszek két szelet kenyeret. Amíg pirul, felbontom a babot, félbevágom a hagymát és nagyon vékonyan felszeletelem. A halról leöntöm az olajfelesleget (de azért maradjon is), majd egy villával apró falatokra tördelem. A babot, hagymát, halat egy tálba teszem, csipet cukorral, curryvel és sóval ízesítem. Citromlével megcsepegtetem, és összeforgatom. Eddigre a kenyérpirító már kidobta a kenyereket, lehet falatozni. Paradicsom szeletekkel is dúsítható. Friss barnakenyérrel vagy bagettel is finom.


Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Halas-babos pirítós"

lúdanyó írta... [Válasz erre...]
2009. október 1. 12:05

Ez tényleg jó lehet, a fiamnak is fogom ajánlani :)

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. október 1. 20:19

Szeretjük a halat is és a babot is.
Nem is jutott még soha eszembe együtt. Milyen ötletes!:-))

Altair írta... [Válasz erre...]
2009. október 2. 8:12

Ez lesz a kedvencem. Hal meg bab meg hagyma is. :o)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com