2009. szeptember 12., szombat

Palacsinta

6 megjegyzés

A palacsintát azért említem, mert szoktam vele csalni. Ha ugyanis tojásfehérje feleslegem van, akkor egy-két tojást fehérjére cserélek. A palacsintatésztát ugyanúgy összetartja, bár tény, hogy a színe egy kicsit sápadtabb lesz. Sose méricskélem (mint ahogy szerintem senki), mert "érzésre" keverem ki, de hogy azért mégis fent legyen a recept, és ha valaki először készítené, most az egyszer megmértem, miből mennyit használtam.



Hozzávalók: kb. 15 db
200g finomliszt
2 tojás (én most az egyiket fehérjére cseréltem)
3 dl tej
3 dl szódavíz (vagy buborékos ásványvíz)
csipet só, csipet cukor
1/2 dl étolaj

A lisztet, tojást, olajat, sót, cukrot és a tejet egy magasfalú tálba teszem, a kézimixerrel simára keverem. Végül belemixelem a szódát is.
A palacsintát nehéz teflonserpenyőben sütöm. Csak az első előtt kenem meg a serpenyőt olajjal, a többi alá már nem teszek.
Én szép, vékony palacsintákat szoktam sütni, mert így szeretjük.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Palacsinta"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 12. 12:51

Jaj! Palacsinta! Jaj! Elvesztem!:D

Lilla írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 12. 15:00

én is ilyen vékonyakat szoktam!
rakhattál volna ennek fehérjefaló cimkét is akkor :-)
én jelentkezem, én méricskélem, mert még ngyon kezdő vagyok palacsintatémában...

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 12. 15:10

Szerintem ezzel a recivel is rekordot döntesz,mert nagyon hálásak lesznek a kezdők.
Lehet,hogy aki profi,annak egyértelmű,de én is kérdezgettem nem is oly rég,hogy akkor most mennyi a liszt és a "gondolomforma" tej és szóda?:-)

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 12. 16:51

Szép vékonyak-mi is így szeretjük! Nekem eszembe nem jutott ez a tojásfehérjés trükk, de nagyon hasznos!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 26. 22:52

Köszi köszi köszi köszi!!!! Száz éve nem sütöttem csak hibátlan pallereket!!! Szuper a recept!!! Minden tényleg tökéletes, szuperek az arányok! Egyszer kimásoltam valahonnan egy palireceptet, amiben a sorrend számít. Én az alapján csináltam ezekkel az arányokkal. Először a tojásokat kell a tejjel kézimixerrel ö.keverni aztán hozzá adagoljuk a lisztet, sót, pici cukrot (én dupla adagba tettem egy tasak vaníliás cukrot) mixelés közben, és a végén a bubis víz. 27 db lett belőle.
Köszi még egyszer!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 27. 18:36

Nagyon örülök, hogy jól tudtad használni a receptet!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com