Megszólíttattam...


...név szerint, tehát röviden válaszolok. Eddig nem tettem, mert nem voltam netközelben. Továbbá reménykedtem abban, hogy néhányan beérik azzal, hogy egyszer összefirkálgattak megalapozatlan dolgokat. Gondoltam, hátha kikabálták magukat és lenyugodtak. De nem, azt hiszi néhány ember, hogy azért mert nem reagálok, nem szállok bele minőségen aluli párbeszédekbe, ez azt jelenti, hogy tovább lovallhatják magukat, és netszerte terjeszthetnek bármit.

Nehogy azt gondolja bárki, hogy ha valahol gyalázkodó, vádaskodó és személyeskedő hozzászólásokat tesz a blogommal vagy személyemmel kapcsolatban, vagy beleavatkozik olyan dolgokba, melyhez köze nincs, azzal nem bántott meg engem. De. Nagyon is.
Csakhogy, ami nem igaz, nem veszem magamra.
Én, ahogy eddig sem említettem rossz kontextusban senkinek a nevét sem bejegyzésben, sem megjegyzésben, ezután sem teszem. Ugyanezt várom el másoktól is. Különösen, ha azok valótlan, bizonyíthatóan hazug dolgokat tartalmaznak.
Soha senkiről sem írtam olyasmit, amit néhány fő, az elmúlt napokban megengedett magának. Ez nem vélemény mondás, hanem különösen nagy nyilvánosság előtti jóhírnév rontás. Ráadásul bizonyítani is nagyon könnyű, mi igaz ezekből a neten szétkiabált, szétsírt, nyálfröcsögős sértésekből. A Google minden oldalt nagyon sűrűn tárol, még ha törölték, akkor is könnyen előszedhető évek múltán is, még zárt fórumok hozzászólásai is. Plusz egy-két screenshot megtámogathatja, mi az igaz és mi nem.
A látogatottságom a blogom tartalmával kívánom növelni. Saját cikkeket, saját képeket közlök. Nem bánt senki sajtómunkássága sem, mert megvan a magamé, legfeljebb nem tudsz róla. Aki kért eddig emailben vagy kommentben, eddig is segítettem, s ezután is fogok, nemcsak főzésben, hanem webszerkesztésben is.
Ha néhány fő elmarad a látogatóim közül, nem fogom bánni, jobb is. Véleményt is lehet mondani, olyat, ami nem sértő, nem megalapozatlan, nem hazugság és vállalható akárhol. Személyes baráti beszélgetésekben pedig, akár gyalázkodhatnak is, ez nem érdekel.
Arra kérem tehát azokat, akik meggondolatlanul összeirkálgattak erre-arra ilyen véleményeket, hagyják abba, és térjenek vissza a főzéshez, blogoláshoz a nyilvánosság előtt. Nem tűröm senkitől, hogy hazugságokat terjesszen rólam, de nem is fogok ehhez a vitaszinthez lealacsonyodni. A net óriási, mindenki elfér rajta, és még csak össze se kell futnunk.

Inkább hallgassunk zenét:

11 megjegyzés:

  1. Komolyan, mintha mindenki meghülyült volna így szeptember közepére... (Mármint nem Te, hanem az akadékoskodó, kötekedők.)

    Más blogokban is olvastam ehhez hasonló bejegyzést. :o(

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Örülök, hogy nálam jártál. Sajnos sokkal nehezebb és szomorúbb dolgaim voltak mostanában így igen elmaradtam a blogírással is most fogadkozom, hogy lassan vissza kell állni.
    Egyszerűen nem értem, hogy miért jó ez az áskálódás, amit csinálnak. Vagyunk egy páran, akik leírjuk a kajáinkat és így egy helyen lesz lassan, de nincs benne semmi különös.
    De az olyan, mint pl. a Tiéd is, amiben annyi tanulni való van, hogy ide jövünk, ha valami gondunk van miért zavar valakit?
    Szerintem csak az írígység.
    Tudom könnyű mondani, de ne törődj velük, sokunknak nagyon fontos az , amit csinálsz.
    Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Szia, én sem értem most mi van. Miért is bántják egymást az emberek?
    Sajnálom, ha valakik megbántottak. Mondhatnám azt hogy nem kell magunkra venni, de igazából rosszul esik, gondolom.
    Én szívesen járok hozzád!

    VálaszTörlés
  4. Lehet hogy nagyon le vagyok maradva, de megkérdezhetem, hogy mi történt?
    Ki? Mit? Miért?

    Vagy ne feszegessem?

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hogy már megint mi van,mert nem értem rá a héten sokat,de idáig olyan jó volt feljönni,most meg csak a gyülölködés.
    Miért van ez, mi értelme?Van olyan kollégám,aki tőlem eljutott olyan megjegyzésekhez,hogy azt mondta,inkább ő nem olvas bennünket.
    S szerintem más is van így ezzel.
    Lassan elmegy a kedvem nekem is.

    2009. szeptember 22. 8:39

    VálaszTörlés
  6. Én már semmit nem értek, csak szomorkodom...:((

    VálaszTörlés
  7. Én kimaradtam mostanában az eseményekből, nem tudom pontosan miről van szó, de teljesen egyetértek az előző hozzászólókkal. Sajnos, volt részem nekem is rosszindulatú megjegyzésekben, de régebb, egy másik oldalon található, más témájú napló keretében. És tudom, milyen rosszul esik, mégha próbálunk is napirendre térni fölötte, továbbmenni. Mindenesetre, én is szívesen jövök hozzád és szívesen tanulok tőled (is). Csak így tovább!
    Puszillak

    VálaszTörlés
  8. Ugye,ugye?Milyen csúnyán visszatud ütni az emberre a saját maga által gerjesztett vita?Ha elíndítod a lavinát nem ér kiabálni,ha maga alá temet:-D.Zárt fórumokról pedig ne írj,mert ahhoz neked és sok más embernek semmi köze,csak ha tag vagy.Mivel nem nyilvános nem beszélhetsz becsületsértésről.Szeretném megkérdezni,hogy szerinted csak neked lehet véleményed vagy csak neked lehet véleményed?A véleményed szerint igen!

    Egy nem hű olvasód,Kitti!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Kitti! Ajánlom, olvasd végig a blogomat, és ha csak egyetlen név szerinti sértegetést is találsz, akkor azt mondom igazad van. Sőt az összes kommentjeimet is megnézheted a világhálón. Így viszont...
    Én sem értem, miért folysz bele olyan dologba, melyhez semmi közöd?
    Azt hiszem, mindenkinek lehet véleménye, rossz is, jó is. Nálam nem találsz senkiről rosszat. Persze vélemény és hazugság az két különböző dolog.
    A legérdekesebb az, hogy az írásaimból, ki mit vesz magára. Ezen azért jókat mulattam.
    Egyébként én is egyetértek veled, nagyon is, aki hazugságot terjeszt, nyíltan, névvel rágalmaz és ráadásul nagy nyilvánosság előtt, arra előbb-utóbb visszaszáll. Főként, ha bizonyítható. Igen, én is hiszek ebben :D

    VálaszTörlés
  10. Lányok, térjünk vissza a főzéshez, én ezt teszem. Köszönöm mindenkinek a véleményét.

    VálaszTörlés
  11. Ez a bújkálós banda elképesztő szarkeverő egy bagázs. Undorító ahogy mérgezik a légkört.
    Kitty-ke ritka undorító amit műveltek. ;)
    Wise Lady! Ne törődj semmivel, főzz.

    VálaszTörlés

@templatesyard