2009. szeptember 19., szombat

Kukoricás laposkenyérke

0 megjegyzés



Mondhatnám, ciabatta :D

Hozzávalók:
200 g finomliszt
50 g kukoricaliszt
15 g élesztő
1/2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál tejföl
70 ml víz
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
Az összes hozzávalót belepakolom a kenyérsütőgépbe és dagasztóprogramra rakom. Dagasztás után hagyom túlkelni. Kb. 5 órát kel, közben 3-szor egy kicsit átpaskolom. Kiszedem a tésztát az üstből és egy cipócskát formázok belőle. Egy kerek jénait kiolajozok, a cipócskát beleteszem, éles késsel két bevágást csinálok rajta, majd lefedve a hideg sütőbe teszem. Itt kel még kb. félórát. Ekkor a jénai tetejét belülről vízzel bepermetezem, a sütőt a maximumra begyújtom, és a cipócskát kb 30 percig sütöm. Rácsra teszem, hideg vízzel átmosdatom, hagyom kihűlni.
Ez a mennyiség kb. 350g-os cipócskát eredményez, ami két főnek készül, de meg lehet duplázni a hozzávalókat.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Kukoricás laposkenyérke"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com