Bőrös karaj római tálban





A római tálat beáztatom félórára. A karajon a bőrös szalonnát bekockázom, a húst minden oldalán besózom. Belehelyezem a tálba, melléteszek egy jó evőkanál zsírt, ráteszem a fedőt. A sütőt 200 fokra begyújtom, és betolom a húst 2 órát sülni. Addig egy kg krumplit meghámozok és hasábra vágok. Pucolok egy nagy fej vöröshagymát is.
Ha letelt a 2 óra, óvatosan kiveszem a tálat, a hús mellé helyezem a krumplit és a karikára vágott hagymát. A húst 2 helyen keresztbe bevágom, hogy a közepébe tudjak sózni. A krumplit is megsózom, megkeverem, hogy mindenhol zsíros legyen. A húson a bőrös részt sörrel vagy tejjel bekenem és alálöttyintek fél dl vizet is. Ráteszem a fedőt, visszarakom a sütőbe, és újabb egy óráig sütöm. Savanyúval, salátával tálalom.
Tarjából készítve még finomabb.

8 megjegyzés:

  1. és tessék mondani, ropogós a bőre, ugye? :)

    VálaszTörlés
  2. Bizony, szép hólyagosra megsül ezalatt. A képen talán látod is, bár a húsos felét fotóztam.

    VálaszTörlés
  3. Kattints rá, nagyban jól látszik, milyen ropogós a bőre!

    VálaszTörlés
  4. Megyek és előásom valahonnan ezt a tálat.....
    Addíg is;kaphatok?

    VálaszTörlés
  5. Andi, megettük. De sütök még!
    Én anyukámtól hoztam a tálat, ő is a padláson tartotta :D Hatalmas nagy és zománcos a belseje, mármint festett.
    Én imádom, mert csak megpakolom, sütöm jó sokáig, és kész a kaja.

    VálaszTörlés
  6. Hát igen,az miatt raktam el jó mélyre, hogy:"sütöm jó sokáig". De azért most ránézek és ez azért nagyon finom lehet(ett):-))

    VálaszTörlés
  7. hát, nekem még mindig csorog a nyálam :D

    VálaszTörlés

@templatesyard